Informatieavond over slapeloosheid en slaapproblemen

Lieshout/Mariahout - De werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout verzorgt op maandag 23 april in samenwerking met Vrouwenvereniging oMase een voorlichtingsavond over het thema: Slapen en slaapproblemen.

De avond wordt verzorgd door Dhr. Piet Maandonks, coƶrdinator Slaapverpleegkundigen bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe. Dit centrum heeft een groot aantal ervaren slaapdeskundigen in dienst. Hun expertise op het gebied van diagnostiek en behandeling strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde. Het centrum richt zich op patiƫnten met complexe slaapstoornissen met verschillende oorzaken.

In de afgelopen jaren is het aantal volwassenen met klachten van chronische slapeloosheid enorm gestegen. Slaap is een periode van rust die iedereen nodig heeft om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Er bestaat geen standaardnorm voor een 'goede gezonde slaap', de slaapbehoefte verschilt sterk per persoon. Veel slaapklachten zijn bovendien terug te voeren op verkeerde verwachtingen, belevingen en gedrag. Klachten kunnen verschillend zijn: vermoeidheid, slaperigheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. Slaapklachten kunnen zich op diverse manieren uiten. Aandacht voor het subjectieve karakter van de slaapklacht en inzicht in het eigen slaapgedrag zijn vaak de eerste stappen naar een oplossing. Er zijn slaapadviezen die bij consequente toepassing tot succes kunnen leiden. Dhr. Maandonks geeft informatie over al deze problemen en mogelijke oplossingen.

De avond vindt plaats in het Buurthuis van Mariahout, op maandag 23 april, aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.