Afbeelding
Foto:

Kitty Tijbosch exposeert in Beeldentuin Ruimte in Beeld

Al ruim 7 jaar werkt beeldhouwcollectief 'Ruimte in beeld' vanuit het atelier aan de Dubbestraat in het schilderachtige Nuenen. Een oude boerderij, die o.a dienst heeft gedaan als paardenstal is grondig opgeknapt en ingericht tot atelier. Er worden wekelijks beeldhouw- en schilderlessen gegeven en workshops georganiseerd. Sinds 6 jaar is er ook een beeldentuin waarin jaarlijks twee exposities georganiseerd worden. Zowel buiten als binnen is een gevarieerd aanbod van hedendaagse moderne kunst te bewonderen.

Kitty Tijbosch uit Lieshout is lid van het beeldhouwcollectief dat verder bestaat uit Antoinet Verhagen, May Oudenhoven, Jan Opstelten, Ton Swinkels en Rob Zweerman. Samen met gastcurator Noor Geurts hebben zij dit seizoen 12 gastkunstenaars uitgenodigd om een mooie gevarieerde expositie te maken.

Kitty is behalve één van de vormgevers van DeMooiLaarbeekKrant ook al lange tijd actief als beeldend kunstenaar. Zij heeft veel geëxposeerd met haar kleurrijke schilderijen maar heeft sinds 3 jaar de smaak van het beeldhouwen te pakken gekregen. Bij Ruimte in Beeld kan zij zich hierin volop ontwikkelen.

Op 15 april is de feestelijke opening van het 6e seizoen. Tijdens de lente-expositie (15 april-1 juli) exposeert Jan Wils beelden in messing, Hendrike Huijsmans beelden in kunststof en Toni Bauer, ook met beelden in steen. In de binnenruimte zijn schilderijen te zien van Carolien de Brouwer, foto's van Tim Meijer en verrassende 3D-weefsels en prints van Hedwig van Onna.

Omdat de beeldentuin tevens atelier is zult u op zaterdag vaak beeldhouwers aan het werk zien. De beeldentuin is open op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 van 15 april tot 23 september. Dubbestraat 9a Nuenen. Toegang en parkeren is gratis. www.ruimteinbeeld.nl