De vier deelnemers van Judoclub Mariahout, Tim Gielens en Ilko Swinkels (staande), Sander Leenders en Krijn van Lieshout (zittend)
De vier deelnemers van Judoclub Mariahout, Tim Gielens en Ilko Swinkels (staande), Sander Leenders en Krijn van Lieshout (zittend) Foto:

Tim Gielens zet winnende reeks voort

Mariahout - Vier judoka's van Judoclub Mariahout hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Budoclub Beek en Donk in sporthal D'n Ekker te Beek en Donk.

Tim Gielens zat in een poule van vijf judoka's. De eerste wedstrijd begon direct goed voor Tim met een waza-ari score. Zijn tegenstander behaalde daarna echter ook een waza-ari score. In het restant van de spannende wedstrijd werd niet meer gescoord. Tim wist uiteindelijk alsnog de winst binnen te halen op beslissing van de scheidsrechter. In de drie daaropvolgende wedstrijden wist Tim zijn winnende reeks verder voort te zetten met drie keer winst op ippon, waarvan twee keer op houdgreep en één keer met twee mooie waza-ari scores. Een mooie en verdiende eerste prijs voor Tim.

In de poule van Krijn van Lieshout bleven er na twee afmeldingen uiteindelijk 3 judoka's over. Er werd dus een dubbele ronde tegen elkaar gespeeld. Hierin moest Krijn helaas in allebei de partijen zijn meerdere erkennen in één tegenstander. Tegen de andere judoka kon Krijn met een houdgreep en mooie worp de winst wel binnen halen. Met twee winstpartijen op ippon was er een mooie tweede plaats voor Krijn. Ilko Swinkels zat ook in een poule van drie judoka's. Helaas was bij het opgaven iets misgegaan waardoor één judoka niet helemaal goed geplaatst zat. Ze was voor iedereen, dus ook voor Ilko, duidelijk een maatje te groot. Om toch nog wat wedstrijden te judoën mochten Ilko en de andere judoka daarom twee keer tegen elkaar spelen. Ze waren erg aan elkaar gewaagd, maar de winst in deze twee partijen ging toch naar de tegenstander. Ilko behaalde een derde plaats. Sander Leenders zat in een poule met vier judoka's. In de eerste wedstrijd wist Sander met een mooie worp de volle tien punten binnen te halen. Helaas kon hij de winning mood in de daaropvolgende wedstrijden niet vasthouden. Hij behaalde eveneens een derde plaats.