Timo van Lierop
Timo van Lierop Foto: Liesbeth van Boxtel

Timo van Lierop

Redacteur: Dieuwke Kommerij
Fotograaf: Liesbeth van Boxtel

Hij heeft een gevarieerd leven: Timo van Lierop (25) uit Aarle-Rixtel. Hij was te zien in DWDD met zijn band MOOON, samen met zijn neven Tom en Gijs de Jong. "Het is vooral muziek, BMX en ik hou van Aarle-Rixtel", vertelt Timo. En OJA (Open Jongerencentrum Aarle-Rixtel) moet blijven!"

Timo, als je jezelf in vijf woorden zou moeten beschrijven, welke zijn dat dan?
"Woord 1: Ik ben een levensgenieter. Ik hou van muziek maken en om voor mensen op te treden. Daar word ik blij van. Dat geldt ook voor mijn werk bij het BMX-park in Eindhoven. Het enthousiasme van de volgende generatie die op de BMX stapt, daar geniet ik van."

De kop is eraf. Welk woord staat op 2?
"Dat is muziek. Ik weet mijn eerste optreden op basisschool 'De Driehoek' nog goed. Met een gitaartje in de hand en dan 'Jingle Bells' zingen. Toen ik negen was, kwam mijn moeder met het idee om een instrument te bespelen. Het werd de gitaar. Na een paar jaar gitaarles kende ik het onderhand wel. Als ik iets hoorde, kon ik het naspelen. Ik ging in bandjes spelen en trad op school op. Echt muziek maken leerde ik in de bluesband waarin ik met oudere muzikanten ruim zes jaar speelde. Je ziet dat mensen het tof vinden wat je doet en dan maakt leeftijd niet uit. Je doet het voor jezelf en voor je publiek."

Hoe is jullie bandnaam 'MOOON' ontstaan? En wat voor muziek maken jullie?
"Ja, hoe bedenk je een naam? We wilden het liefst een Engelse bandnaam. Iedereen weet wat 'maan' is in het Engels. Met die extra 'o' erin wordt het speciaal. Met onze muziek moet je denken aan muziek van de jaren '60/'70, met de Beatles, Deep Purple. Mijn vader had een DVD van Woodstock met daarop 'The Who'. Vals, maar heel erg goed. Inmiddels hebben we zelf een elpee en getoerd door Spanje en Portugal. We willen nog naar Engeland, Amerika, Lowlands en internationale festivals ..."

Wat is je derde woord?
"Dat is BMX! Ik heb een opleiding voor video-cameraman, maar doe wat ik echt leuk vind: muziek maken en werken bij het BMX-park in Eindhoven. Dat deed ik eerst als vrijwilliger, maar nu als werk. Het varieert van tosti's bakken, fietsen maken, bij de entree zitten tot het geven van workshops, want ik kan zelf ook een aantal trucjes.

Op 4 staat?
"Aarle-Rixtel. Dat is voor mij thuiskomen, veiligheid en rust. Mocht ik ooit weggaan; ik kom sowieso hier terug, in de BMX-hoofdstad van Nederland.

Slotwoord?
"
Kletskop. Ik hou van buurten met de juiste mensen. Achter de bar staan helpt daarbij, fietsen verkopen, onze eigen merchandise regelen ook. Zie ook: www.mooonband.com

Timo geeft de pen door aan Lizanne van de Kerkhof in Beek en Donk. Over twee weken lees je haar verhaal.