DeMooiLaarbeekKrant in nieuw jasje gestoken

Laarbeek - DeMooiLaarbeekKrant vierde woensdag 18 april 2018 het 5-jarig bestaan. Het was toen precies 5 jaar geleden dat de eerste MooiLaarbeekKrant bij u op de mat viel. Een mooie gelegenheid om de krant in een nieuw jasje te steken.

TipLaarbeek.nl
Door onderzoeksbureau TopOnderzoek worden er al jarenlang burgerpanels uitgevoerd in de gemeente Laarbeek via 'TipLaarbeek.nl'. DeMooiLaarbeekKrant wil kritisch op zichzelf zijn en blijven vernieuwen. De mening van de Laarbeekse burger is voor de krant belangrijk. Daarom zijn er in het verleden diverse onderzoeken uitgevoerd naar de uitstraling en inhoud van DeMooiLaarbeekKrant. Belangrijke adviezen van de burgers waren o.a.: 'Meer aandacht voor jongeren', 'Betere verdeling van rubrieken/columns' en 'Minder drukke krant'. Ook bleek uit onderzoek dat er al jarenlang weinig begrip was voor de pagina 'MooiBoerdonk' en dat de pagina met het overzicht van sportprogramma's en -uitslagen nauwelijks werd gelezen.

De resultaten van de in het verleden uitgevoerde onderzoeken kunt u inzien via www.tiplaarbeek.nl. Ook kunt u zichzelf daar aanmelden om mee te denken en mee te praten over actuele onderwerpen in Laarbeek.

Veranderingen
Met ingang van deze week zijn de pagina's 'MooiBoerdonk' en 'Programma/Uitslagen' uit de krant verdwenen. Ook aan de 'Mooi voor Jongeren' pagina is een einde gekomen. DeMooiLaarbeekKrant riep een paar jaar geleden een tienerredactie in het leven en zij vulden eens per 2 weken deze 'Mooi voor Jongeren' pagina. Deze 4-koppige tienerredactie blijft bestaan, maar zij gaan meer over actuele onderwerpen schrijven en krijgen willekeurig een plaats toebedeeld in de krant.

De puzzelpagina (10) en pagina met familieberichten (21) hebben een andere opzet gekregen. Zo is op de puzzelpagina de rubriek 'Toen en Nu' toegevoegd. Deze rubriek gaat over de verandering in straatbeelden en is mede opgezet met dank aan de Laarbeekse heemkundekringen. De strips van Donny van den Wildenberg en Eduard Heyne worden om de beurt afgewisseld en zij hebben een nieuwe (grotere) ruimte beschikbaar, waardoor er meer variatie in de tekeningen mogelijk is. De rubriek 'Luchtpost' is opnieuw vormgegeven en gaat verder onder de naam 'Groeten uit..'. Deze rubriek wordt eenmaal per 2 weken geplaatst. In de overige weken wordt deze ruimte opgevuld door 'Dier van de Maand', in samenwerking met Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o. Deze rubriek wordt eenmaal per 4 weken geplaatst. Datzelfde geldt voor 'In het zonnetje', een nieuwe rubriek waarbij u iemand kunt nomineren waarvan u vindt dat deze om een bepaalde reden 'in het zonnetje' mag worden gezet. Om mee te doen kunt u een motivatie (max. 75 woorden) en foto opsturen naar prijsvraag@mooilaarbeek.nl. Eens per 4 weken leest u wie er een behandeling bij Schoonheidssalon Beau in Aarle-Rixtel t.w.v. €50,00 heeft gewonnen.

Op de pagina met familieberichten worden nog steeds de zoekertjes en 'jarige van de week' geplaatst. De pagina wordt gecompleteerd met de rubriek 'Uit de Kunst', 'Muziek', 'KletskopPEN' of 'Vruuger'. Deze rubrieken worden afwisselend op deze pagina geplaatst en verschijnen dus eens per 4 weken. Hiermee is er meer variatie in rubrieken en de frequentie is evenredig verdeeld. Ditzelfde geldt voor de columns. De column van P. Skauwe (pseudoniem van Pierre Heesakkers) verdwijnt na 5 jaar uit deze krant. Pierre maakte zichzelf bekend in de krant van 5 april 2018. Iedere editie worden er 2 columns geplaatst. DeMooiLaarbeekKrant beschikt over 8 columnisten, waardoor ook zij eenmaal per 4 weken aan bod komen.

Voorpagina
De voorpagina van de krant heeft een andere opzet gekregen. De artikelverwijzingen worden verplaatst naar de onderste zijde van de voorpagina en worden over de breedte geplaatst. Daardoor ontstaat meer ruimte voor de foto op de voorpagina.

Opmaak
Enkele rubrieken en columns hebben een nieuw likje verf gekregen. Daarnaast is ook getracht de krant 'rustiger' te maken door meer 'rustigere' kleuren te gebruiken.