De slagbomen blijven hangen
De slagbomen blijven hangen Foto: Joost Duppen

Goede afspraken over storingen Beekse brug

Laarbeek – Na de drie storingen aan de Beekse brug in het weekend van 7 april hebben burgemeester Frank van der Meijden en wethouder Frans van Zeeland met Rijkswaterstaat (RWS) , die verantwoordelijk is voor een goede werking van de brug, aan tafel gezeten. In dit overleg hebben zij erop aangedrongen dat de aanpak van de storingen op twee punten beter moet. Rijkswaterstaat heeft toegezegd om het regelen van het verkeer en de communicatie met de gemeente, de inwoners en verkeersdeelnemers te verbeteren.

"Uiteindelijk is ons doel natuurlijk dat er géén storingen meer zijn, maar we snappen dat die toezegging niet gedaan kan worden. Wel willen we eerder en beter horen wannéér er problemen zijn. Die afspraak is nu gemaakt. Ook hebben we het verzoek gedaan aan Rijkswaterstaat om de Beekse brug extra aandacht en prioriteit te geven in het geval van onverhoopte nieuwe storingen," aldus burgemeester Van der Meijden.

Onderzoek verkeerssituatie
De Beekse brug is onderdeel van een omstreden verkeerspunt in Laarbeek. Op dit moment onderzoekt de provincie, samen met elf gemeenten en RWS, oplossingen voor onder andere deze verkeersproblemen in de zogenaamde 'studie bundelroute'. Het studiegebied van dit onderzoek is het gebied dat globaal wordt begrensd door de driehoek Eindhoven-Asten-Veghel. Dit onderzoek wordt eind 2018 afgerond.

N615
De N615, waar de Beekse brug onderdeel van is, wordt de komende maanden vanaf de rotonde Gemertseweg tot aan Gerwen geheel opgeknapt. Deze werkzaamheden starten medio mei 2018 en zijn naar verwachting in september gereed. De storingen aan de brug van verleden weekend staan overigens los van deze ontwikkelingen.