Het eerste team van DeMooiLaarbeekKrant
Het eerste team van DeMooiLaarbeekKrant Foto:

Hoera! Vijf jaar DeMooiLaarbeekKrant

Beste lezer,

Wat leuk dat u aan het lezen bent in onze jubileumkrant. Precies vijf jaar geleden viel 'onze' MooiLaarbeekKrant voor het eerst bij u op de deurmat. Als nieuw huis-aan-huisblad, ieder donderdag gratis bezorgd in Laarbeek en Boerdonk. 'Starten jullie nu in de crisis en in het digitale tijdperk een papieren krant?' Het was een van de meest voorkomende vragen die aan ons gesteld werd. 'En doe je dat dan vrijwillig of wordt dat jullie echte baan?' Die vraag volgde meestal direct daarna. 'Ja, wij starten nu een krant en ja, wij gaan ons dag en nacht inzetten om jullie van een goed weekblad te kunnen voorzien.'

Natuurlijk was het allemaal spannend. Wij waren overtuigd van ons vernieuwde concept, maar waren de inwoners dat ook? En wat te denken van de ondernemers. Zij moesten toch hun advertenties in onze krant willen plaatsen, om levensvatbaar te kunnen zijn. Natuurlijk was onze 'concullega' De Laarbeeker er ook nog. Het grootste compliment dat we ooit hebben gehad, was meteen in de eerste week. We hadden nog geen krant, dus via andere kanalen probeerden we te communiceren dat de inwoners van Laarbeek op 18 april 2013 een nieuw huis-aan-huisblad in de brievenbus zouden aantreffen. Vrijdag 19 april 2013 stond onze kantoortelefoon roodgloeiend. Bezorgklachten. Dat er bezorgklachten waren, was niet goed, maar dat er zoveel mensen al op een krant zaten te wachten, die ze nog nooit gezien hadden, was meer dan bijzonder!

We startten als MooiLaarbeekKrant in een pandje op het Heuvelplein in Beek en Donk. Alleen met Laarbeekse mensen. Dit om zo lokaal en laagdrempelig mogelijk te zijn. Binnen korte tijd hadden we een geweldig team van medewerkers en vrijwilligers om ons heen verzameld. We nestelden ons helemaal in de Laarbeekse samenleving. We legden contacten met verenigingen, bedrijven en de gemeente en gingen zelf actief deelnemen in besturen, om precies te weten wat er speelde en ons steentje bij te dragen aan de Laarbeekse samenleving.

Nu, vijf jaar later, kijken we terug op veel mooie jaren, waarin we ruim 250 unieke kranten (bijna 10.000 pagina's!) hebben uitgebracht, vol met human interest, sport, politiek en geweldige foto's. Nog steeds geven we met veel plezier dit huis-aan-huisblad uit. En dat blijven we uiteraard ook zo doen. Daarnaast zijn we er in de afgelopen jaren nog veel dingen bij gaan doen. Zo zijn we al vrij snel na de eerste krant gestart met TipLaarbeek.nl; een onafhankelijk Laarbeeks burgerpanel met momenteel meer dan 1000 respondenten, in samenwerking met TopOnderzoek. Ook zijn we GoedeMorgen Reclame & Communicatie begonnen; een fullservice reclamebureau, waarbij we voor veel (lokale) ondernemers projecten doen, zoals het maken van een (vernieuwd) logo, huisstijl, website, drukwerk, et cetera. Vorig jaar kwam daar het coachen van een nieuwe krant bij: DeMooiGeldropMierloKrant. Ook wel het kleine broertje van DeMooiLaarbeekKrant genoemd. Een krant, waar ook een geweldig team opzit, die net zo begonnen zijn, zoals wij vijf jaar geleden. Ons meest recente project treft u volgende week in uw brievenbus aan. Dan ontvangt u Laarbeek Onderneemt. Een halfjaarlijkse glossy over bedrijvig Laarbeek. Voor ons een mooi product om aan te werken en uit te brengen tijdens ons lustrum.

Wij zijn trots op ons geweldige team en trots op alle inwoners van Laarbeek. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij aan onze - ofwel 'jullie' - krant. Jullie tips, jullie complimenten, maar ook jullie klachten hebben ervoor gezorgd dat wij na vijf jaar zijn wie we zijn en dat we hier nog lang niet klaar mee zijn.

Proost op nog vele jaren leesplezier in ons MOOIE Laarbeek,

Mark Barten, Karel van Deurzen en Nikki Barten

Met trots reikten we vijf jaar geleden de eerste MooiLaarbeekKrant uit aan de toenmalige burgemeester van Laarbeek, Hans Ubachs