Het 7e team, vlnr: Richard Doensen, Juul Verbeeten, Marijn van Krieken, Dorette van den Elsen, midden voor Tessa van den Boogaard
Het 7e team, vlnr: Richard Doensen, Juul Verbeeten, Marijn van Krieken, Dorette van den Elsen, midden voor Tessa van den Boogaard Foto:

ATTC'77-7 blijft in 7e klasse

Aarle-Rixtel - Het zevende team van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel is als tweede geƫindigd in de zevende klasse. Via een promotie/degradatiewedstrijd konden zij alsnog promoveren naar de zesde klasse ten koste van een nummer 5 uit de zesde klasse. Hiervoor speelden Tessa van den Boogaard, Juul Verbeeten en Richard Doensen op vrijdag 4 mei tegen Deurne 5. Teamgenoten Dorette van den Elsen en Marijn van Krieken waren ook naar de zaal van Een en Twintig in Beek en Donk gekomen om hen aan te moedigen.

Het team van Deurne was, zo midden in de meivakantie, niet compleet, waardoor ATTC met een 3-0 voorsprong startte. Na een minuut stilte in verband met de dodenherdenking mocht Tessa iets na 20.00 uur beginnen tegen Huub Beijers. Zenuwen speelden haar parten en ze verloor in drie games. Juul bouwde de voorsprong weer uit door in vijf games van Marco Claassen te winnen, waarna Richard verloor van Beijers. Helaas wisten zowel Tessa als Richard hun tweede enkelwedstrijd ook niet te winnen. Gelukkig wist Juul, wederom in een vijfsetter, zijn tweede wedstrijd naar zich toe te trekken, 5-4 voor ATTC. De dubbel zou de beslissing moeten brengen. De eerste game werd met 11-7 verloren, maar de tweede wonnen Juul en Tessa. De derde en vierde game waren echter weer voor Deurne wat de eindstand op 5-5 bracht en er games geteld moesten worden. Doordat Deurne twee games meer gewonnen had, blijven beide teams in de eigen klasse. In het najaar zullen de spelers van ATTC het dus weer opnieuw moeten proberen in de zevende klasse.