Afbeelding
Foto:

Uitwisseling Sandiacre Town-Sparta'25 zeer geslaagd

Beek en Donk - In de late avond op woensdag 25 april vertrokken 64 jeugdspelers en 23 begeleiders/ouders van Sparta'25 naar Engeland voor de jaarlijkse uitwisseling met de voetballers van Sandiacre Town. Na een voorspoedige reis met bus en boot werd op donderdag een bezoek gebracht aan het Derby County stadion waarna tijd was ingeruimd voor het inkopen van souvenirs, vooral voetbalshirts.

Rond de klok van half vijf trad het meest spannende moment van de reis aan voor de meesten, kennismaking met het nieuwe gastgezin. De avond bestond uit een gezellig samenzijn in het clubgebouw tot uiterlijk 22.00 uur waarna de jongens na een lange reis konden gaan genieten van een welverdiende nachtrust.

Aangezien de Engelse vrienden nog geen vakantie hadden en op de vrijdag gewoon naar school moesten was het programma voor deze vrijdag alleen bestemd voor de Spartanen.

In de ochtend werd een bezoek gebracht aan het stadion van Stoke City. Het bezoek van Sparta'25 aan Stoke, die momenteel 3 Nederlandse spelers onder contract heeft (Martins Indi, Afellay, Pieters) staan, heeft degradatie uit de premier league niet kunnen voorkomen. In de middag stond een bezoek aan het waterpark in Stoke op het programma. Lekker twee en een half uur zwemmen. 's Avonds is er een mixtoernooi gespeeld.

Half negen in de ochtend vertrokken de jongens uit Beek en Donk en Sandiacre gezamenlijk naar pretpark Alton Towers. Voor de avond was er een spellenavond georganiseerd met vele luchtkussens. Deze avond kon men zich flink uitleven.

Op zondag, de dag van de 'interland' wedstrijden tussen Sandiacre Town FC en Sparta'25. Van 10.00 tot 16.00 uur in de middag werden er een vijftal wedstrijden gespeeld tussen beide verenigingen. Sparta'25 won 3 wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor 1 wedstrijd.

De avond, en daarmee de uitwisseling, werd afgesloten met een daverend afscheidsfeest in het clubgebouw van Sandiacre Town FC.

Met enorme vertraging door het slechte weer arriveerden spelers en begeleiding maandagavond laat pas weer in Beek en Donk. Maar ondanks dat was het wederom een geweldige ervaring. Volgend jaar ontvangt Sparta'25 de Engelse vrienden weer.

Een speciaal woord van dank gaat uit aan de Vriendenclub Sparta'25 en de kaartclub Sparta'25 voor hun financiƫle bijdrage aan deze activiteit.