De inwoners van De Wingerd samen aan het werk om hun straat te verfraaien
De inwoners van De Wingerd samen aan het werk om hun straat te verfraaien Foto: Ingezonden

Inwoners De Wingerd aan de slag met de Groenstrijd 2.0

Beek en Donk - In het kader van de Groenstrijd 2.0 in Laarbeek vonden in De Wingerd diverse activiteiten plaats. Zo zijn enkele weken geleden al wilgen geplaatst en zijn de inwoners zaterdag samen aan de slag gegaan met het verfraaien van hun bloembakken op het pleintje.

Een paar weken geleden zijn op De Wingerd 4 t/m 12 enkele wilgen geplaatst op plekken waar ze al een tijd ontbraken. De bomen zijn door hovenier Dirk-Jan Spierings van Le Jardin met enkele medewerkers geplant.

Op zaterdag 12 mei was het dan zover voor de bewoners om zelf aan de slag te gaan. Na voorbereidende werkzaamheden aan de bloembakken op De Wingerd 1 t/m 23 door de gemeente en Le Jardin werden 's ochtends de plantjes door coach Dirk-Jan op hun juiste plek gezet. Na een korte instructie van de coach werden deze door een groot aantal buurtbewoners in de grond gezet. Dat niet elke buurtbewoner een ervaren tuinman was, bleek uit het feit dat iemand een paar plantjes had gezet met plastic potje en al. Uiteraard is alles toch nog goed gekomen. Terwijl de volwassenen flink aan het planten waren, werden de lege plastic potjes door enkele kinderen netjes verzameld en opgeruimd. Wanneer straks deze vaste planten in bloei staan, gaat dit een heel fleurig en vrolijk karakter geven aan het plein.

Benieuwd naar wat de Groenstrijd 2.0 precies is? Ga naar https://www.laarbeek.nl/groenstrijd voor meer informatie.