Afbeelding
Foto: Johan Maas

50 jaar 'Basisschool De Raagten' en lustrum voor Kindcentrum

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Johan Maas

Beek en Donk – Dubbel feest op vijftigjarige 'De Raagten'. Vijf jaar geleden werd de oude school aan de Lage Heesweg verlaten en werd samen met het Kindcentrum intrek genomen in het spiksplinternieuwe gebouw aan de Otterweg. Reden genoeg om drie dagen feest te vieren. Hoogtepunt: een circus met de kinderen in de hoofdrol.

Bruisend van energie
Dinsdagmiddag, de zon is warm, maar kinderen, team en ouders bruisen van energie. Op de speelplaats heeft circus Tadaa haar tent opgeslagen en iedereen is artiest. Maandag is de feest-driedaagse gestart met een officiële opening. Een kleurrijk bord met daarop beide lustra werd onthuld. De kinderen werden daarna vermaakt door een clown, die de kinderen na afloop in een vrolijke optocht naar de mensen van ORO bracht, die voor de hele school muziek maakten. 's Middags werd door de kinderen hard gewerkt aan het decor dat nu mooi staat te schitteren. "We zijn trots op onze kinderen, ouders en team", zegt directeur Geja Raaijmakers glunderend. "En dan dit schitterend weer. We konden het niet beter wensen." Iedereen, zelfs de buurt, is uitgenodigd om dit feestje samen te vieren. "Woensdag vieren we ook dat juf Iene en juf Martha veertig jaar in het onderwijs zitten", vertelt Geja. "We kijken dan de film over het circus en de jubilerende juffen trakteren popcorn."

Circus Tadaa
Intussen staan kinderen en publiek te trappelen van ongeduld. De circusshow gaat beginnen. De kleuters van meester Thijs moeten op zoek naar de hoed van directeur Jimmy, die als opperstalmeester zijn mannetje staat. Nadat de hoed is gevonden, kan de show echt beginnen. Alle artiesten hebben 's morgens de circusdisciplines mogen oefenen. Daarna mochten ze zelf kiezen welke act ze aan het hooggeëerde publiek wilden laten zien. Balanceren met bordjes op een stok, olifanten dresseren die net niet over een vrijwilliger uit het publiek lopen, koorddansen met als extra handicap slippers aan je voeten, het hele spectrum van het circus komt voorbij. Grappig en spannend zijn de minifietsjes en eenwielers waarop een aantal kinderen behendig manoeuvreert, grote ballen met daarop kinderen als echte evenwichtskunstenaars en natuurlijk weer kleuters als gevaarlijke leeuwen. Acrobaten, jongleurs, goochelaars, kunsten met ladders en hangen aan de trapeze, 'De Raagten' is in een echt circus veranderd. "Wat zijn we alle mensen die ons geholpen hebben dankbaar", zegt een trotse Chantal Jansen, die namens de ouders mee organiseert. "Het is prachtig verlopen en morgen sluiten we af met een mooie film." Terwijl de laatste glaasjes ranja gedronken worden, wordt al uitgekeken naar een mooie afsluitende dag van de feest-driedaagse.

Afbeelding
Afbeelding