Hans Eekels, al tien jaar medeorganisator van de Tafeltennis Zomeravondcompetitie
Hans Eekels, al tien jaar medeorganisator van de Tafeltennis Zomeravondcompetitie Foto:

Tienjarig jubileum tafeltennis zomeravondcompetitie

Beek en Donk - Dit jaar beleeft de tafeltennis zomeravondcompetitie haar tienjarige jubileum. "De periode tussen de voorjaars- en najaarscompetitie is vrij lang, daarom organiseren tafeltennisverenigingen uit Geldrop, Eindhoven en Beek en Donk deze wedstrijden", vertelt Hans Eekels. In de loop der jaren hebben veel verschillende verenigingen uit de regio aan deze competitie meegedaan en is de zomeravondcompetitie uitgegroeid tot een begrip.

Hans Eekels was tien jaar geleden nog wedstrijdsecretaris van TTV Een en Twintig en rolde zo in de organisatie van dit evenement. "Tijdens reguliere competitiewedstrijden worden 10 wedstrijden op een avond gespeeld, maar in de zomercompetitie hanteren we het zogenaamde Eredivisiesysteem. Hierdoor wordt het aantal wedstrijden beperkt tot 7. We hebben dan na afloop voldoende tijd om de wedstrijden na te bespreken. Het mooie van deze competitie is dat fanatiek voor de punten wordt gestreden, maar dat de sfeer ontspannen blijft. Echt zomeravond tafeltennis dus."

Aan deze competitie doen leden, oud-leden en niet-leden van tafeltennisverenigingen mee. De teams worden op sterkte ingedeeld in verschillende poules. Dat het niet echt om de hoofdprijs (een vlaai) gaat, wordt onderstreept door het feit dat in geval van nood teams onderling spelers uitwisselen. Alles in het kader van het zomeravond tafeltennis.

Voor veel deelnemers is de zomeravondcompetitie een mooie gelegenheid om met het competitie spelen kennis te maken. We zien dan ook dat deelnemers zich het seizoen erna zich inschrijven voor de bondscompetitie. Al bij al een prachtig initiatief, waar we al tien jaar trots op zijn. Het is fantastisch dat Hans zich jarenlang voor dit evenement heeft ingezet en we hopen dat we deze competitie nog vaak kunnen blijven spelen", aldus TTV Een en Twintig voorzitter Jeroen Engelhart.

Na tien jaar vindt Hans het tijd om het stokje door te geven aan iemand anders. Jeroen Engelhart geeft aan dat aan de opvolging wordt gewerkt en dat de competitie de komende jaren ook weer kan plaatsvinden.

De finaleavond vindt traditiegetrouw plaats in de tafeltennishal aan de Otterweg. Dit jaar worden de finales op vrijdag 15 juni gespeeld, vanaf 20.00 uur. Kom gerust een kijkje nemen: de wedstrijden zijn spectaculair, er is volop gelegenheid even bij te praten met de spelers en toeschouwers. Meer informatie over de zomercompetitie is te vinden op de Facebookpagina 'ttv zomercompetitie' en op de website van TTV Een en Twintig.