Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Vervolg voorpagina

Ploegen zetten hun beste beentje voor

Na de traditionele Jaarmarkt gingen de jeugdploegen vrijdagmiddag van start met Crazy88 waarbij ze van allerhande opdrachten in het dorp moesten verrichten. 's Avonds kwamen de groepen terug om voor de ogen van alle trotste papa's, mama's en opa's en oma's hun beste beentje voor te zetten op het podium. Daarna volgde de quiz voor de volwassenen. Wie herkende de deelnemers aan de Olympische Winterspelen? Noem zoveel mogelijk onderdelen van een fiets. Wie werd er 25 jaar geleden in haar rug gestoken bij een tennistoernooi?

Na een korte nacht begonnen op zaterdag de kinderen met hun zeskamp, onder een stralende zon, waarna voor hen de dorpsfeesten werden afgesloten. 's Avonds volgde voor de volwassenen het hoogtepunt met het cultureel gebeuren. Een zes minuten durend optreden. DVO liet een stel weeskinderen los, Kiele Kiele zette een compleet circus op het podium en 't Clubke speelde een level uit Super Mario na. Zij vormden de top 3 van de 16 optredens, volgens de jury.

Op zondag zetten alle ploegen wederom hun beste beentje voor, nu bij het sporten. Geplaagd door wat regendruppels waren de ploegen toch weer in hun element op de stormbanen, bij het koemelken en bij enkele behendigheidsspelletjes. Zondagavond kwamen de volgens de jury beste acht optreden terug en volgden de andere uitslagen. De Heikant kreeg de prijs voor de beste joker, Weinig Kans kwam als winnaar uit de bus bij de joker en 't Clubke won naast de zeskamp ook het optreden. Na het tellen van alle punten mocht deze oudgediende ploeg zich als algeheel winnaar kronen van Dorpsfeesten 2018. Maar belangrijker, heel Aarle-Rixtel was weer in zijn element.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding