Nét wel...nét niet!

Het einde nadert in onze voetbalcompetities en zo ook die van de Laarbeekse voetbalverenigingen. Het seizoen is een aaneenschakeling geweest van pieken en dalen, waarbij je dit helaas ook kunt terugvinden in de resultaten van de diverse selectie-elftallen. Te beginnen met de meest gunstige eindresultaten voor de selectieteams, te weten in het Mariahoutse! Het eerste is er mooi in gebleven, geen gekke dingen gebeurd en het tweede kan, zal, nog een periodetitel in de wacht slepen. Overall een prima resultaat, een tikkeltje beter dan de buren hebben gedaan.

In Lieshout is namelijk het eerste er óók in gebleven en het tweede elftal staat weliswaar laatste, maar zal er ook net in blijven, daar twee ploegen zich hier hebben teruggetrokken uit de competitie, wat overeenkomt met een degradatie voor die beide clubs.

Dan komt Sparta'25 qua resultaten er direct achteraan. Het eerste van Sparta staat op het punt kampioen te worden, een overwinning aanstaande zondag in en tegen Handel, is voldoende om te promoveren naar de tweede klasse! Hiertegenover staat het 'bijna' direct degraderen van het tweede elftal, dat vorig jaar nog via de nacompetitie is gepromoveerd. Misschien wordt er nu ook weer een nacompetitie uitgesleept aanstaande zondag, maar dan voor behoud/degradatie.

Het minst presterende buurdorp is Aarle-Rixtel dit jaar geweest! Het tweede elftal heeft zo dadelijk de nacompetitie voor behoud/degradatie maar net weten te ontlopen, maar het eerste heeft dat nou weer 'net niet' weten af te wenden en moet zich gaan opmaken voor enkele 'finales', om het verblijf in de vierde klasse te kunnen verlengen. Via deze weg wens ik hen daarbij veel succes en hoop ik dat ze volgend jaar weer de strijd kunnen aangaan met de naburige 'voetbalvrienden' van ELI en Mariahout! Niks is per slot van rekening mooier dan die 6 wedstrijden, die per fiets bezocht en bekeken kunnen worden, met tal van feestjes nadien in de plaatselijke kantines!

En natuurlijk hoopt eenieder dat Sparta'25 zich volgend jaar weer met tal van tweedeklassers mag gaan meten, een klasse die Sparta waardig is, waar weer hard gestreden moet worden, maar waar veel Spartanen na jaren weer naar uit kijken! Van onderschatting zal geen sprake zijn, thuis verloren, een kampioenschap staat op het spel, de weergoden zijn eenieder gunstig gezind, geen blessures of schorsingen, de neuzen allen dezelfde kant op en hopelijk héél véél supporters die richting Handel trekken. Alle randvoorwaarden zijn er, nu nog strijd en punten. En laat het niet 'nét wel' zijn, maar 'dik verdiend'!