Zinderende slotfase WAC Beek en Donk

Beek en Donk - In een zinderende slotfase van de competitie in de A-klasse is Café-Zaal de Tapperij er alsnog met de titel vandoor gegaan. Nadat de kampioen van de laatste jaren de afgelopen weken in de rangschikking steeds tegen de opponent van deze avond had aangekeken, gelukte het hen om in het laatste treffen van het seizoen de koploper onschadelijk te maken.

Heesakkers Administratie & Advieskantoor had goede hoop dat zij de titel konden pakken na een uitmuntende reeks de afgelopen weken, waar ook De Tapperij niet aan een nederlaag kon ontsnappen, maar ditmaal was het De Tapperij die toch over de langste adem beschikte. D. Pirron bracht alles wat Heesakkers een warm hart toebedeelde in vroege euforie met de 1-0 voorsprong, maar deze hield maar zes minuten stand. N. Jansen egaliseerde de stand waarna C. van den Boogaard kort erna De Tapperij op voorsprong schoot. Kort daarop wist N. Jansen zijn tweede van de avond te maken en tot zijn geluk vervolmaakte hij zijn hattrick en schoot hij daarmee zijn team naar alweer een titel in de A-klasse. Heesakkers bedroefd achterlatend en zelf wederom de sterkste in de hoogste klasse van het WAC.

Er was meer dramatiek in de A-klasse deze avond. Daar waar de degradant al vaststond, zo leek het, kwam daar plots veranderen in. Zonder enige druk speelde Sevenmiles.nl/Cafe-Zaal van de Burgt haar partij tegen Aben & Slag Advocaten. Sevenmiles gedegradeerd, zo leek het, Aben & Slag Advocaten terugkijkend op een prima debuutseizoen. T. Kuypers opende halverwege de score namens Aben & Slag, waarop kort daarna T. Bouw de stand gelijk trok. Diezelfde T. Bouw bleek een gouden voet te hebben vanavond, want mede dankzij zijn vier treffers won Sevenmiles.nl met 5-2. Drie punten erbij, desondanks geen verandering in de stand, zo leek het.

Want Danny Megens Keurslagerij was toch al reeds veilig!!! Totdat bleek dat de heren van de slagerij te laat het veld betraden en dan komt het reglement in werking. Dat houdt in 'niet op komen dagen' en dus 3 punten in mindering. Van 12 punten naar 9, terwijl Sevenmiles.nl van 7 naar 10 punten ging. Dus, van degradant naar klassebehoud voor Sevenmiles en de Keurslagerij is de dupe nu en zal dus afdalen naar de B-klasse. Overigens ontving de opponent, 1.FC Geerts, zodoende 3 punten extra zonder er competitief voor te hebben gespeeld.

In de B-klasse was er ook een mindering van 3 punten voor een der teams. Rijwielhandel van den Berg kreeg geen volledig team op de been en moest zich noodgedwongen afmelden. Dat houdt in een reglementaire nederlaag van 5-0 en drie puntjes van het totaal af. Voor Hurkmans Plaatwerk, inmiddels al kampioen, jammer dat het zo het kampioenschap geen extra glans kan geven.

Extra glans kwam er wel op de monden van FC Avondrood. Zij eindigden het speeljaar met een doelpuntrijke winst tegen Meulensteen/ van Lieshout. Maar liefst 8-4 werd het voor de ploeg die als 7e eindigde in de B-klasse. Nadat het begin van het duel nog in Meulensteens voordeel was, draaide Avondrood het duel vanaf minuut 10 om. B. van der Kruissen en E. van den Boogaard waren de grote inspiratoren en scoorden beide respectievelijk vier en twee doelpunten. Een mooi eind van het seizoen voor Avondrood, Meulensteen kende ene minder tweede deel van deze jaargang.

Datzelfde gold het hele seizoen voor Café Thuis. Zij wisten kort voor het eind van het seizoen hun eerste zege te pakken. Deze avond waren ze er ook dichtbij, ware het niet dat FC van de Burgt net iets sterker bleek te zijn. M. van Vijfeijken was de doelpuntenmaker voor datzelfde FC van de Burgt na twee minuten gespeeld te hebben. T. van Esch nam de gelijkmaker voor zijn rekening een tiental minuten later. De beslissing viel op tien minuten voor het eind toen E. Leenders het net deed opbollen. De 2-1 was voldoende voor de laatste drie punten van het seizoen. Een 3e plek werd daarmee bereikt voor FC van de Burgt. Café Thuis eindigde als rode lantaarndrager.