Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Dierenpark 't Regter Eind laat kinderen kennismaken met dieren

Tekst: Alexander Brutsaert
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Beek en Donk - Op een warme zondagochtend (20 mei) zijn vrijwilligers druk bezig om alles klaar te zetten. Als om 11.00 uur de eerste gasten komen, weet iedereen van 'Regter Eind' dat de jaarlijkse open dag is begonnen.

Activiteiten
Druk, drukker, drukst. Dat is zo'n beetje de samenvatting van de open dag. Maar die drukte maakt niet uit, want de bezoekers hebben het erg naar hun zin. Zo worden de allerkleinste kinderen geschminkt als konijn of eekhoorn en spelen anderen weer met de geitjes. Bovendien kunnen ze zich vermaken op een springkussen. Er is een leuke quiz bedacht door de vrijwilligers. Bij die quiz worden vragen gesteld over de dieren in het dierenparkje. Nog best een opgave volgens sommigen. De quiz heeft, na vragen op papier, ook oudhollandse spelletjes. Zo kun je hoefijzergooien, ballenwerpen, puzzelen en nog meer spelletjes spelen. Na het spelen kunnen de kinderen een ijsje halen in verschillende soorten smaken.

Dieren
Vandaag mag je sommige dieren aanraken en vasthouden. In een bak zitten kinderen samen met vrijwilligers om konijnen vast te houden. Even verderop is het zeker mogelijk om bij de geiten binnen te komen. Die geiten zijn redelijk rustig, maar wanneer ze brood zien rennen ze op je af. Eén van de kleine geitjes is 'Toto', een grijs geitje dat niet beroerd is om zich aan DeMooiLaarbeekKrant voor te stellen. Verder is er nog een ander jong geitje met iets bijzonders, namelijk een natuurlijke witte 'drie' in zijn vacht. Tenslotte zijn er nog kippen, hanen en kuikens te zien, maar dat zijn na de geiten en de konijnen de enige dieren die niet achter dichte hekken zitten.

Een mooie bezienswaardigheid
Bestuurslid van het dierenparkje, Cor Boudewijns (57) werkt er al 30 jaar. Eerst is hij jarenlang vrijwilliger geweest van het dierenpark. Hierna was hij vijftien jaar voorzitter en nu is hij bestuurslid. Cor vertelt dat het park al 41 jaar bestaat en het dierenpark onder de naam 'Regter Eind' 30 jaar. Er zijn in totaal 34 vrijwilligers, waarvan de jongste 9 jaar is en de oudste 82 jaar. Er wordt aan Cor gevraagd hoeveel diersoorten er zijn, maar dat is teveel om op te noemen. Het totaal aantal dieren zelf wordt geschat op zo'n 200. De open dagen worden al ongeveer 20 jaar gedaan. Cor: "Er komen steeds meer mensen, vooral meer kinderen." Met die insteek hoopt het 'Regter Eind' in de aankomende jaren een mooie bezienswaardigheid te blijven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding