Afbeelding
Foto: Johan Maas

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Gerrie Dekkers en Marinus Smits

Foto: Johan Maas

Laarbeek - Wethouder Ria van der Zanden heeft namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek zaterdag 26 mei de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan de heer G.A. (Gerrie) Dekkers en M.P.N. (Marinus) Smits. Gerrie Dekkers ontvangt deze onderscheiding in verband met zijn 7de lustrum als vrijwilliger bij Hengelsportvereniging 't Sluisje en de heer Smits krijgt de vrijwilligerspenning in verband met het neerleggen van zijn bestuurslidmaatschap na 28 jaar.

Gerrie Dekkers
Gerrie Dekkers is vanaf 1968 lid (50 jaar) en vanaf 1983 een bijzonder verdienstelijk vrijwilliger van Hengelsportvereniging 't Sluisje Lieshout. Onder andere is hij actief bij allerlei onderhoudsklussen, die door het jaar heen moeten gebeuren in en rondom de vijver en het clubhuis. Te denken valt hierbij aan grasmaaien, struiken uitgraven, struiken aanplanten en timmerwerkzaamheden. Bij de organisatie van activiteiten zorgt hij er met andere vrijwilligers voor dat de nodige spullen aanwezig zijn en dat die na afloop van de activiteiten ook weer worden opgeruimd. Als lid van de Wedstrijdcommissie zorgt hij bij alle 40 wedstrijden voor het uitzetten van de plaatsnummers. Hierbij geldt dat rekening moet worden gehouden met wind en aantal personen. Na de viswedstrijden moeten de vissen worden opgemeten en gewogen en worden de uitslagen van de wedstrijden nauwkeurig geregistreerd. Als lid van de Jeugdcommissie is Gerrie aanwezig bij activiteiten voor de jeugd om de helpende hand te bieden. Dit behelst een zestal zaterdagen per jaar. Waar nodig helpt hij en geeft hij sturing. Ook tijdens de nationale zwerfvuildag is Gerrie altijd aanwezig om samen met zijn vrouw het traject vanaf de Sluis tot aan den Himmel van alle zwerfvuil te ontdoen. Overigens is hij bijna dagelijks rondom de visvijver bezig om ervoor te zorgen dat er helemaal niets van afval ligt. In dit verband mag opgemerkt worden dat hij ook wekelijks het zwerfvuil opruimt in zijn woonbuurt rondom De Melter in Lieshout. Gerrie is nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken in het belang van de 550 leden tellende hengelsportvereniging. Hij streeft ernaar dat de hele Lieshoutse gemeenschap trots kan zijn op visvijver 't Luytelaar als het pareltje van Lieshout. Afhankelijk van het jaargetijde besteedt hij zo'n 10 tot 15 uur per week aan zijn vrijwilligerswerk bij Hengelsportvereniging 't Sluisje.

Marinus Smits
Mariinus Smits is al 43 jaar lid van Hengelsportvereniging 't Sluisje. Reeds vanaf het begin kon de hengelsportvereniging een beroep op hem doen als vrijwilliger. Hij stond altijd klaar als er bepaalde werkzaamheden moesten gebeuren. Gedurende 28 jaar heeft Marinus in het bestuur gezeten, waarvan 20 jaar als secretaris. Hij hield zich niet alleen bezig met het secretariaat, maar ook bij andere zaken waaraan hij een bijdrage kon leveren was hij van de partij. Zo zorgde hij er mede voor dat wedstrijden ordelijk verliepen. Overigens nam hij zelf ook graag deel aan de wedstrijden. Bovendien droeg hij zijn steentje bij aan alle jeugdactiviteiten. Hij zorgde er met andere vrijwilligers voor dat jeugdwedstrijden perfect konden verlopen. Zijn hulp bij de jeugdcursussen was eveneens een zeer welkome steun. In de loop der jaren zijn er wel zo'n 500 jeugddiploma's uitgereikt kunnen worden. Verder was hij als lid van de activiteitencommissie actief. Hierbij schakelde hij zijn vrouw Annie ook altijd in. Zo hielp hij mee bij diverse werkzaamheden tijdens de bouw van het clubhuis, dat natuurlijk binnen een bepaald budget moest blijven. Zijn bouwvakachtergrond leverde hierbij een groot voordeel op. Ook bij de renovatie van de vijver was Marinus nauw betrokken. Het was een gigantische klus met werkzaamheden die gedeeltelijk ook in het water moesten worden uitgevoerd. Marinus was de grote animator als het ging om vissen met mensen met een beperking (KansPlus). Vanaf 1990 is Marinus Smits betrokken bij het zwerfvuil ophalen langs het kanaal en ook op de landelijke zwerfvuildagen is hij altijd aanwezig. Eigenlijk droeg hij bij aan alle activiteiten van de vereniging, maar zijn hoofdtaak was de laatste 20 jaren toch het secretariaat. De werkzaamheden die deze functie met zich meebracht heeft hij prima vervuld. Het bestuur van Hengelsportvereniging 't Sluisje vindt het jammer nu afscheid van hem te moeten nemen als bestuurslid en secretaris. Marinus besteedde veel van zijn vrije tijd aan de hengelsportvereniging. Dit varieerde van 3 uur tot soms wel 10 uur per week.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.