Fiets- en tuinfeest voor de Laarbeekse Veteranen

Laarbeek - De jaarlijkse voorbereiding op de vakantieperiode door de Laarbeekse Veteranen is ook dit jaar weer door middel van het fiets- en tuinfeest. Op zaterdag 9 juni om 12.00 uur 'trappen' de deelnemers aan de fietstocht af vanaf de Nieuwe Werf in Beek en Donk. De ongeveer twee uur durende fietstocht voert hen via de hopelijk zomerse dreven naar de mooiste plekjes in Laarbeek en omgeving. Daar staan de oud-bestuursleden; Jan van den Bogaard en Harry van Keulen garant voor. Bij terugkeer aan het Wethouder Heinsbergenplein hebben zich daar ook de niet fietsende Laarbeekse Veteranen zich verzameld en kan het tuinfeest van start.

Bijpraten over kort en langere geleden gebeurtenissen, eventuele vakantieplannen maar ook sterke verhalen komen op zo'n middag voorbij. Alles in een gezellige en vooral informele sfeer en natuurlijk met een hapje en een drankje.

Die Laarbeekse Veteranen is een gemêleerd gezelschap, en waar veel mensen vaak veronderstellen dat veteranen vooral oud zijn; zij hebben het mis. Sinds de nieuwe veteranenwet is iedereen veteraan die terugkeert van een militaire missie van minimaal 30 aaneengesloten dagen. Dit betekent dat de leden van de Laarbeekse Veteranen in leeftijd variëren van 20+ tot 95 jaar 'jong'. Tegenwoordig duurt een missie vaak zo'n 4 tot 6 maanden en zijn er tal van verzwarende omstandigheden. Zij doen hun werk vaak 24/7 en onder hoge temperaturen, bovendien; het gevaar ligt altijd op de loer. De meesten gaan anno 2018 op missie naar Afghanistan, Mali en Jordanië, waarbij de eerste twee bepaald geen vakantielanden zijn. Daarnaast worden er ook altijd nog mensen uitgezonden in kleine groepjes of individueel. Veelal ook weer naar het midden- en verre oosten en Afrika.

Bent u ook veteraan zelfs nog in actieve dienst, maar nog geen lid van de Laarbeekse Veteranen meldt u aan en wordt ook lid. Steeds meer jonge veteranen hebben de weg naar de 'Laarbeekse Veteranen' al weten te vinden. Wilt u eerst meer weten, dan kunt u contact opnemen met de secretaris: veteranenlaarbeek@gmail.com Telefoon: 0492-382674.