Halve driedimensionale oversteekplaats?

Ik kom iedere week wel een paar keer met de fiets over de Heereindseweg als ik van de Hei kom om boodschappen te gaan doen of om naar mijn favoriete voetbalclub in Aarle-Rixtel te gaan.

Dan zie je bij sportpark 't Heereind die klein Sparta voetballerkes die heel enthousiast vanaf de parkeerplaats over die prachtige driedimensionale oversteekplaats rennen, naar het voetbalveld, dwars over het naastliggend tweezijdig fietspad zónder beveiligde oversteekplaats.

Volgens ondergetekende is dat een knap onveilige situatie, niet alleen voor genoemde voetballerkes, maar ook voor de argeloze fietsers.

Volgens de wegenverkeerswet zijn naastliggende rijwielpaden gewoon onderdeel van een weg, dus waarom de oversteekplaats dan halverwege die weg ophoudt?

Het doet een rasechte ASV supporter natuurlijk goed om bij die andere Laarbeekse voetbalclub die nieuwe oversteekplaats te zien in de ASV kleuren: rood en wit. Wanneer deze situatie aangepast gaat worden, is het wellicht een idee om die laatste paar strepen, op dat fietspad, dan in de Sparta kleuren: groen en wit te doen?

Harrie Vogels