Vlnr Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en trainer/coach Jorg Gussenhoven
Vlnr Peter van Andel, Koen Schuurmans, Stan de Haan, Stefan Loncar, Sander Geeris en trainer/coach Jorg Gussenhoven Foto: Daphne van Leuken

T.V. 't Slotje 1 strijdt om het kampioenschap

Beek en Donk - De een na laatste ontmoeting tegen LTV de Zoom zou uitmaken wat de uitgangspositie zou zijn voor de titel op de laatste speeldag. Elk punt zou het verschil kunnen maken. Nu kwam de Zoom al maar met drie man, waardoor de vierde singel en tweede dubbel cadeau werden gedaan.

Op de eerste singel mocht Stefan Loncar zijn opwachting maken tegen de kopman Daan Maasdam. Dit werd een wedstrijd op service. Beide spelers sloegen er flink op los. Beide sets kwamen tot een tiebreak, die werden gewonnen door Stefan. Tweede singel kon Sander Geeris geen vuist maken tegen de ontketende Arien Dijkhoff(4-6/4-6). Koen Schuurmans wist na een 1-4 achterstand Joost van Loon te ontmantelen met 6-4/6-4.

De eerste dubbel van Loncar/Schuurmans werd een ware thriller. Het werd een drie setter met zelfs een matchpoint voor in de supertiebreak, maar helaas viel het de andere kant op met 10-12 en daarmee stond de eindstand 4-2 op het bord.

"Dit zorgt weer ervoor, dat de titelstrijd erg spannend gaat worden. We moeten nu dezelfde uitslag behalen als ELTV, want onderling resultaat is in ons voordeel. Komende zaterdag uit tegen Bastion zal uitwijzen of we aan de goeie kant van streep komen te staan", aldus coach/trainer Jorg Gussenhoven.

Zondag
Het eerste gemengd bewees zichzelf een dienst door LTC Eeckenrode met 7-1 te verslaan. Daarmee verkleint het de achterstand op koploper LTC Brunssum met een punt. Komende zondag dient er dan met 5-3 te worden gewonnen om de kampioenschap in vierde klasse te behalen.

Bas de Bont had een groot aandeel in deze uitslag door twee drie setters te winnen in bijna vijf uur tennis. Ook wist hij krampaanvallen te overleven in de mix samen met Myrne van Erp. Trainer Jorg Gussenhoven, Myrne van Erp en Giulia Hens hadden al eerst de singels vakkundig uitgespeeld met in totaal maar 7 games tegen. Ook de dubbel Gussenhoven/Heijnen en de mix Vermeulen/Heijnen was overduidelijk. Het enigste punt moest worden gelaten door Vermeulen/Hens.

Mix 2 wist 3 punten te halen tegen de studenten van Fellenoord uit Eindhoven. Roy Willemsen, damesdubbel Maaike Jongmans/Kim v/d Broek en de mix van Timo Hocks en Kim v/d Broek werden met goed spel in twee sets gewonnen.