Afbeelding
Foto:

Zorg voor Leonarduskapel in andere handen

Beek en Donk - Enkele weken geleden hebben Ties en Ria van de Velden aan het Gilde St. Leonardus meegedeeld dat zij om fysieke reden de zorg voor de Leonarduskapel niet langer op zich kunnen nemen. Vanaf het begin in 1979 hebben zij, nu in totaal 39 jaar, zich ingezet voor een schone omgeving van de kapel.

Elke dag werd de kapel door hen geopend en 's avonds weer gesloten, de offerblok geledigd, kaarsjes aangevuld en was Ties de koster tijdens de gebedsdiensten van het gilde in de kapel. Maar ook als een belangrijke taak werd het dagelijks toezicht op de kapel aan hen toevertrouwd. En dat was ook hard nodig. Want meermalen werd door vandalen vernielingen aangericht, koper en lood gestolen en de offerblok geleegd.

Het gilde heeft grote waardering voor het vele werk dat zij hen uit handen hebben genomen. Daarom dat zij elk jaar na de gebedsdienst op hun teerdag Ties en Ria een vendelgroet hebben gebracht, Ties een enveloppe hebben aangeboden en Ria verrast werd met een mooie bos bloemen. En als de voorzitter dan aan Ties vroeg of hij daarmee wilde doorgaan, dan was steevast zijn antwoord: "Ik teken er nog wel een jaar bij". Dit is dus nu niet meer het geval, maar daar hebben zij alle begrip voor.

Ria en Ties, hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet voor de kapel en het gilde wenst jullie nog vele gelukkige jaren en vooral een goede gezondheid.

Opvolger
Intussen heeft het gilde een opvolger gevonden, die daar in de buurt woont. De heer Henk Kanters, Lage Heesweg 100, zal de taken van Ria en Ties overnemen. Daar zijn ze erg blij mee en het gilde heet Henk van harte welkom.

De Leonarduskapel in Donk