Vlnr: Peter, Stefan, Christel, Bjorn, Jörgen en Wietse
Vlnr: Peter, Stefan, Christel, Bjorn, Jörgen en Wietse Foto:

Koningschieten bij Strijd in Vrede

Beek en Donk - Op de banen van Strijd in Vrede in Beek en Donk vond zaterdag 26 mei het koningschieten plaats. De jaarlijkse sportieve strijd tussen de schutters om de titels koning en prins.

Maar voordat de eerste pijl geschoten werd, was er een heerlijke brunch met alle deelnemers. Iedereen kon zo goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen.

En nu de vraag: was het een spannende strijd? Ja en nee. Ja omdat het altijd spannend is voor een schutter als je niet zelf je pijlen mag halen. Bedriegen je ogen je of zie je je pijl echt op een verkeerde plaats op het blazoen zitten? Is het een 9 of toch een 8? En hoe je concurrenten schieten is een gok. Je ziet niet alle pijlen van ze en ze kunnen wel zeggen dat het niet goed gaat maar schutters klagen altijd over eigen prestaties. En nee, geen spannende strijd achteraf gezien als je de scores ziet in de einduitslag.

Bij de recurvers won Wietse Aarden (293 pt) de koningstitel voor prins Jörgen Faes (287 pt). Wietse was vorig jaar ook koning dus als hij dit opnieuw flikt in 2019 mag hij zich keizer noemen. Maar het is nog geen 2019 en laat hem maar eerst genieten van de titel koning en de overige schutters kunnen nog een jaar trainen.

Bij de compounders won Stefan Kouwenberg (305 pt.) de koningstitel. Prins werd Peter Dekkers (298 pt).

De jeugd maakte er een spannende strijd van. Het ging tussen Björn Dekkers en Christel Meulemeesters. Björn schoot 4 punten meer en werd jeugdkoning met 235 punten.

Kijk voor alle uitslagen op www.strijdinvrede.nl.