Afbeelding
Foto:

ZOD-werkgroepen Mariahout actief

Mariahout - Momenteel wordt en is er bij Zorg om het Dorp weer hard gewerkt door de werkgroepen Alleengaanden, Koken voor …, Kermis, Watermaand etalage-tentoonstelling en de ZOD-betrokkenen bij de nieuwe Stichting Groene hart Mariahout. Dankzij ieders inzet kunnen Mariahoutse en Laarbeekse inwoners genieten van de prachtige activiteiten in dit mooie dorp.

Werkgroep Koken voor … en werkgroep Alleengaanden
Beide werkgroepen hebben zaterdag 26 mei de handen in een geslagen en hebben de alleengaanden een heerlijk dinertje aangeboden. Van huis uit is er een 3-gangen diner gekookt dat aan de groep in het een gezamenlijke ruimte gepresenteerd werd. De opkomst was groot en het werd een gezellig samenzijn. Dank aan deze 2 werkgroepen.

Werkgroep Kermis
Deze werkgroep heeft als doel het bezoek aan de kermis aantrekkelijker te maken en te stimuleren. Zij hecht er waarde aan dat deze dorpstraditie ook in de kleine kern gewaarborgd blijft. Samen met de exploitanten en de gemeente ontwikkelt het jaarlijks een nevenprogramma waar de jeugd actief aan deel kan nemen. Ook Zorg om het Dorp stimuleert het bezoek met haar ZOD-ledenactiebonnen. De kermis vindt plaats in het derde weekend van juni. ZOD wenst de werkgroepleden veel succes met de voorbereidingen.

Etalage-tentoonstelling Watermaand
Gedurende de zomer wordt een etalage op het Oranjeplein ingericht met als thema 'Water'. Water dat een grote rol speelt in Laarbeek als 'Waterpoort van de Peel'. Mariahout bezit in haar natuur rondom het dorp en in het processiepark vennen, poelen, lopen en sloten. Deze verfraaien het landschap. Zorg om het Dorp heeft daarom mooie wandelroutes langs deze waterrijke gebieden uitgezet. Op zaterdag 16 juni wordt om 19.15 uur deze etalage-tentoonstelling geopend. Harmonie Sint Caecilia geeft, na het openen van de kermis, ook acte de presence bij deze opening.

Heeft u een mooie foto van een van de waterrijke gebieden in Mariahout stuur deze dit weekend dan op naar r.lindeman@zorgomhetdorp.nl. De mooiste kunnen mogelijk gebruikt worden voor de tentoonstelling. Insturen kan tot en met maandag 4 juni. Alvast hartelijk dank.

Processiepark
Sinds in 2012 de 'Centrumvisie, Mariahout een klein dorp met een groot hart' is aangeboden, zijn er via Zorg om het Dorp meerdere mensen actief geweest in diverse werkgroepen ter realisering van een openbaar dorpspark met behoud van de religieuze, historische en culturele elementen. Dit in samenspraak met de parochie en haar parkwerkers. Zorg om het Dorp wil iedere vrijwilliger die op enige wijze bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van de diverse plannen, hartelijk danken voor het meedenken en het vele werk dat verzet is. Onlangs is de organisatie officieel gestart als 'Stichting Groene hart van Mariahout' en Zorg om het Dorp wenst de vrijwilligers van deze stichting heel veel succes in de toekomst. De stichting komt met haar parkwerkers zeker feliciteren tijdens de opening op zondag 3 juni, aansluitend aan de H. Mis in het Openluchttheater.