Er is veel aandacht voor de 'vertelboom'
Er is veel aandacht voor de 'vertelboom' Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

VERTELBOOM TREKPLEISTER BIJ 10e KIKKERCONCERT

Tekst: Ans van de Kerkhof
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Aarle-Rixtel - Juni watermaand is intussen een begrip binnen de Laarbeekse gemeenschap en zo ook het kikkerconcert. Voor de 10e keer werd dit concert georganiseerd door IVN Laarbeek.

Het IVN heeft sinds kort een nieuwe voorzitter Ben Swinkels, die vooral trots is op alle werkgroepen die er binnen het IVN actief zijn. Die zorgen ervoor, dat elk jaar het kikkerconcert groter wordt, en er steeds iets nieuws te beleven en ervaren is.

Deze 10e keer is het nieuwtje een vertelboom die de kinderen gekluisterd houdt aan zijn stam. De voorleesvrijwilligers van de bibliotheek vertellen toepasselijke verhalen aan de kinderen. Op hun beurt vertellen de kinderen hele verhalen aan de boom. Een poppenkastvoorstelling over kikker en pad en het schminken maakt de vertelboom tot een geliefd plekje bij de kinderen.

Het blotevoetenpad, prutten in het water en alle andere activiteiten zorgden afgelopen zondagmiddag dat kinderen enthousiast met allerlei kriebelbeestjes en insecten bezig zijn. Ouders hebben het gezellig met elkaar bij het kikkerconcert daarvoor zorgen ook de klanken van Binderin, Gypsy mood en the Old Blues band, een lekker drankje en het mooie weer. Een zondag met een kikkerkroosrandje.

Het IVN investeert veel tijd en energie in het bezig zijn met buiteneducatie voor kinderen. Ervaren en beleven van de natuur. Dit jaar komen er circa 1000 kinderen uit Laarbeek bij het IVN om dit mee te maken. Samenwerken met scholen maakt dit allemaal mogelijk. Voor al deze activiteiten, kan het IVN zeker nog wat enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Kijk voor meer informatie op: www.ivn.nl/afdeling/laarbeek.

Wil je meer foto's van het kikkerconcert bekijken? www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding