Afbeelding
Foto: Polina Gladkova

Dineke Minten Nederlands kampioen paaldansen

Lieshout - De 28-jarige Dineke Minten, afkomstig uit Lieshout en inmiddels wonend in de hoofdstad, heeft zondag 3 juni de eerste plaats veroverd bij het Nederlands Kampioenschap Paalsport. In Waalwijk stak ze er letterlijk met kop en schouders bovenuit.

Na haar eerste deelname in 2017, waar ze vierde werd, trok ze dit jaar alles uit de kast om een serieuze gooi te doen naar de titel. Dineke trainde maandenlang zes dagen per week en dat betaalde zich uit op het Nederlands kampioenschap. De emoties bij Dineke kregen dan ook de vrije loop bij het horen van haar score.

Door deze knappe overwinning mag Dineke in juli afreizen naar Spanje, waar het Wereld Kampioenschap Paalsport plaats gaat vinden. Met een achtste plaats op de wereldranglijst behoort Dineke inmiddels zelf ook tot de wereldtop. Gezien het hoge niveau op het WK en de deelname van veel verschillende landen, zal Dineke opnieuw alles uit de kast moeten trekken om de jury te imponeren. "Mijn kwaliteit is tricks zoals salto's en drops. Daarnaast beschik ik over veel kracht", laat ze weten.

Inmiddels heeft de atleet en docente het erg druk met de voorbereidingen voor het WK. "Ik moet een aantal formulieren in orde gaan maken voor het WK. Ook voor mijn leerlingen die zich hiervoor geplaatst hebben. Het brengt ook enorm veel kosten met zich mee, het is nog niet zo goed geregeld als bij andere sporten", vertelt Dineke.

Mocht u deze topsporter willen sponsoren in haar droom naar WK-succes, dan kunt u contact opnemen via haar Facebookpagina of via Instagram. Daar is Dineke ook te volgen.

Dineke Minten in actie op het Nederlands Kampioenschap Paalsport