Een rommelige situatie voor het doel van Milheezer Boys
Een rommelige situatie voor het doel van Milheezer Boys Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV'33 staat voor zware opgave

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis van Milheezer Boys te verliezen met 1-3. Twee wedstrijden thuis en uit tegen Milheezer Boys moeten bewijzen of ASV'33 verdiend een 4e klasser mag blijven. Nu, na dit verlies staat er de opgave om in Milheeze met minimaal drie doelpunten verschil te winnen van de Boys.

Een zware opgave dus, maar zeker niet onmogelijk, zeker gezien het spelbeeld van afgelopen zondag. Het zat ASV'33 dan ook niet mee, en direct in de eerste minuut wist Milheezer Boys het net al te vinden, een goed genomen hoekschop kwam bij de geheel vrijstaande Niels Peters, die nam de bal ineens op zijn slof en liet de doelman van ASV'33 kansloos: 0-1. Al heel snel kwam ASV'33 op gelijke hoogte. Een goede actie van Thijs van Uden op rechts, hij gaf de bal strak voor en Pim Dubois schoot onhoudbaar binnen: 1-1. Hierna was ASV'33 de betere ploeg en het was eigenlijk wachten op de voorsprong. In de 21e minuut lanceerde Ronnie Heijmans Michiel v.d. Steen, die vrij kon oprukken naar het vijandelijke doel, maar een verdediger van Milheeze kon nog net op tijd voorkomen dat Michiel kon scoren. Een paar minuten later een keiharde overtreding op Michiel, waar een andere kaart dan geel meer op zijn plaats was geweest. Dit betekende ook meteen einde wedstrijd voor de snelle aanvaller van de rood-witten. ASV'33 bleef hierna het doel van Milheeze bestoken, maar een zwakke kopbal van Thimo v.d. Steen, die voor zijn broer Michiel in het veld was gekomen en een schot van dezelfde Thimo konden de doelman van Milheeze niet in verlegenheid brengen. In de 36e minuut kwam Milheezer Boys wederom op voorsprong, de ver uit zijn doel gekomen doelman van ASV'33 twijfelde bij zijn aanname. Een aanvaller van Milheeze profiteerde daarvan en uit deze kluts kwam de bal bij Twan Nooijen van Milheezedie met een bekeken lob de 1-2 scoorde. ASV'33 was vanaf dit moment duidelijk van slag, en zoals later bleek, kwamen ze deze klap niet meer te boven. Het spel werd slordiger en vooral onzekerder. Milheeze was op slag voor rust nog een keer gevaarlijk middels een afstandsschot wat maar net over ging, en zo ging de rust in met een 1-2 in het voordeel van Milheezer Boys.

In de 2e helft bleef het spel van ASV'33 onzeker en was de wedstrijd wat krachtsverhoudingen betreft in evenwicht. Er ontpopte zich een wedstrijd met veel strijd en weinig kansen aan beide zijden. Beide teams kwamen nog maar zelden tot scoringkansen. Acties van Ronnie Heijmans, Thimo v.d. Steen en Thomas Fritsen van ASV'33 vonden telkens de doelman van Milheeze op hun weg. Op het moment dat iedereen dacht dat de wedstrijd in een kleine overwinning voor Milheezer Boys zou eindigen, sloegen de gasten nogmaals toe. In blessuretijd wist Nick Weerkens van afstand met een schitterend doelpunt de 1-3 op het scorebord te brengen. Een laat doelpunt, wat de klus voor ASV'33 nog moeilijker maakt komende zondag in Milheeze.

Toch kan men ASV'33 nog voldoende kansen toedichten om tot het gewenste resultaat te komen, ASV'33 heeft hele goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, en als dat niveau aanstaande zondag weer op de grasmat gelegd kan worden, speelt ASV'33 volgend seizoen nog steeds 4e klasse. Hoop doet leven.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Bart Wilms (63e Pim v.d. Tillaart), Jordy Kuipers, Rene de Vries, Pim Dubois, Teun v. Asten, Ronny Heijmans, Thijs v. Uden (81e Kevin v. Schijndel), Thomas Fritsen, Michiel v.d. Steen (25e Thimo v.d. Steen),