Het terras bij Café/Zaal de Tapperij zit vol met fanatieke spelers. Ook binnen werd er gespeeld
Het terras bij Café/Zaal de Tapperij zit vol met fanatieke spelers. Ook binnen werd er gespeeld Foto: Mark Barten

Gezelligheid staat voorop bij eerste 'Laarbeeks Zomeravond Keezentoernooi'

Beek en Donk – Het eerste 'Laarbeeks Zomeravond Keezentoernooi' vond vrijdag 8 juni plaats bij Café/Zaal De Tapperij in Beek en Donk. Het verslavende spel, dat een hoog 'pestgehalte' heeft, werd zowel binnen als buiten gespeeld bij het café.

De aangename buitentemperatuur zorgde ervoor dat het prima vertoeven was voor de bijna 50 toegestroomde deelnemers. Spelers die het spel nog niet eerder hadden gespeeld, of graag uitleg kregen, werden voorzien van duidelijke instructies voordat het toernooi begon.

Eenmaal aan het spelen bleek het ene koppel wat meer gedreven dan het andere koppel. Duidelijk was in ieder geval dat voor velen de gezelligheid voorop stond en dat zorgde voor een gemoedelijke sfeer bij het goed verzorgde toernooi.

Na 5 spelrondes en circa 4 uur speeltijd werd de balans opgemaakt en mochten de prijzen worden verdeeld. Een 1e plaats was er voor het koppel Simone Staal en Nicky Coppens. Het uitbundige stel was maar wat blij met hun eerste plaats en dat mocht de hele kroeg weten... Op de tweede plaats Jessie Nuiten en Max Saris, die afgereisd waren vanuit Tilburg, speciaal om het toernooi hier mee te spelen. Jacco en Willy Barten eindigden op de 3e plaats. Een gedeelde 4e plaats was er voor Dieuwertje Huismans/John Meulders en Frans en Petri Sterken.

Na deze geslaagde eerste editie wordt er een vervolg gegeven op zondagmiddag 30 december. Dan vindt het KerstKeezentoernooi plaats bij De Tapperij. De organisatie hoopt dan op nog meer deelnemers. Iedereen is ook dan welkom om mee te doen met dit populaire spel.

Voor meer informatie over het bordspel en/of opgave kunt u mailen naar keezentapperijbeekendonk@gmail.com. In september wordt een start gemaakt met het 2e seizoen. Iedere 2e vrijdag van de maand vindt er dan weer een keezentoernooi plaats.

Afbeelding