Afbeelding
Foto: Daphne van Leuken

Bedovo Beach Event 2018

Voetjes in het zand, drankjes (en een bal) in de hand

Tekst: Alexander Brutsaert
Foto: Daphne van Leuken

Beek en Donk - Al op een vroege morgen staan de teams klaar. De bal is bij de server en het wachten is op het omroepen van het startsein. Na dat teken beginnen de wedstrijden. Het achttiende beachvolleybaltoernooi, georganiseerd door Bedovo, is begonnen. Het Heuvelplein is er klaar voor.

Wedstrijden
Het is zondagmorgen, 24 juni. Gisteren was het de beurt aan de jeugd en senioren, nu mogen de recreantenteams laten zien wat ze in huis hebben. Het deelnemersveld bestaat uit zowel ervaren als minder ervaren volleyballers en er wordt gespeeld in 4 vier tegen vier dames, heren of mix. Hoewel de meeste deelnemers de leeftijd van 30-40 jaar nog niet hebben bereikt, zijn er ook wat oudere beachvolleybal fanaten die laten zien wat ze in huis hebben. Maar gelukkig voor sommigen hanteert het merendeel de olympische gedachte: 'meedoen is belangrijker dan winnen'.

Sfeer
De zon schijnt en dat is een perfecte match voor beachvolleybal. Het zand is daardoor lekker droog en goed bespeelbaar. Het Heuvelplein is getransformeerd van parkeerplaats naar een druk sportpark. De meeste deelnemers zijn erg gefocust en bij tijden bloedfanatiek. Terwijl de een geniet van een drankje, doet de ander er letterlijk alles aan om de bal binnen te houden of om een punt te scoren.

Voor de toeschouwers of uitrustende fanatiekelingen is er een terras waar eten en drinken te verkrijgen is, met harde en hippe muziek erbij. Alsof de beats zijn aangepast op het baltempo bij het beachvolleybal...

Het was dit jaar opnieuw een geslaagd weekend voor Bedovo en Beek en Donk. De volleybalclub hoopt dit de komende jaren voort te kunnen zetten.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding