Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Feestelijke opening Speelpark 'de Lijster' in Aarle-Rixtel

Tekst: Suzan Mulder
Foto's: Liesbeth van Boxtel

Aarle-Rixtel - Burgemeester Frank van der Meijden kwam er zondagmiddag niet vanaf met het doorknippen van een enkel lintje bij de opening van Speelpark de Lijster aan de Lijsterstraat in Aarle-Rixtel. Samen met de kinderen die de kleurwedstrijd hadden gewonnen trok hij door de gloednieuwe speeltuin die tot stand is gekomen dankzij Stichting Speelplezier Aarle-Rixtel, de gemeente Laarbeek en vele vrijwilligers en sponsoren.

Wedstrijdje met de kabelbaan
Als eerste mogen Lotte (9) en Eline (9) de waterpomp aanzwengelen waarmee het zand- en waterspel in werking wordt gesteld. Daarna is de dubbele kabelbaan aan de beurt. Hier haalt Frank van der Meijden het lint dat de twee zitjes aan elkaar verbindt los, waarna Lieke (6) en Linde (5) als eerste slingerend naar de overkant mogen. Natuurlijk kunnen Frank van der Meijden en voorzitter Bert Biemans van Stichting Speelpezier Aarle-Rixtel het niet laten en doen een wedstrijdje wie het eerst de overkant haalt. Tot slot wordt het bord onthuld met de naam van het park en alle grote sponsoren erop. De meeste kinderen zijn tegen die tijd al volop aan het spelen onder het genot van de muzikale klanken van de harmonie.

"Het is zeker niet te makkelijk"
Terwijl Lieke (6) even uitrust van al het spelen en geniet van haar suikerspin vertelt ze dat ze de schommels het allerleukste vindt. "Ik kan er heel fijn op schommelen." Mischa (9) vindt het klimparcours het leukst. "Het is zeker niet te makkelijk." Vic van 5 is druk in de weer met water en zand, maar laat weten dat hij de kabelbaan het leukste vindt. Voor ieder kind is er dus wel iets te vinden op het speelterrein en dat is precies de bedoeling van Stichting Speelplezier. Voorzitter Bert Biemans: "Het is boven verwachting wat hier vandaag gebeurt. Dat het zo leeft en de saamhorigheid die in het voortraject in de wijk gegroeid is. Als ik nu al die kinderen zie spelen krijg ik een brok in mijn keel. Afgelopen week was nog in het nieuws dat kinderen meer buiten moeten spelen. Wij bieden de kinderen in Aarle-Rixtel een speelplek die ze uitdaagt."

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding