Zomerprinsesje geboren!

Onze dochter is ruim acht maanden zwanger en Siem krijgt natuurlijk wel mee dat er wat gaat gebeuren in huis. Regelmatig proberen zijn papa en mama hem duidelijk te maken dat hij 'grote broer' gaat worden en dat op korte termijn zijn zusje geboren gaat worden. Dit is natuurlijk onwerkelijk voor nog geen driejarige peuter maar hij denkt er al wel over na.

Zo zat Siem onlangs bij ons in de auto en zegt ie in een keer, zonder dat we het over de baby hadden, 'ik vind 't spannend'. Nu dacht ik hem niet goed verstaan te hebben dus vroeg hem dit te herhalen. Toen zei hij 'spannend'. Ik zeg 'vind je 't spannend dat de baby komt' en dit bevestigde hij al knikkend nadenkend. Het was zo'n aandoenlijk gezicht. God weet wat er in zijn hoofdje omging.

Vorige week kwam dan eindelijk het verlossende telefoontje terwijl ie bij ons lag te slapen. Hij mag de telefoon aannemen als zijn papa hem vertelt dat zijn zusje is geboren. Hij mag naar het ziekenhuis om naar mama en de baby te komen kijken. We waren te laat om het helemaal te filmen maar hij sprong dansend door het huis ondertussen roepend 'zusje is geboren, mijn zusje is geboren'. Vol spanning togen we naar het ziekenhuis waar hij door papa werd opgevangen en samen met hem naar mama en zijn zusje kon. Wat stond daar een mooi klein manneke van nog geen drie als een grote trotse broer naar zijn kleine zusje te kijken! Geweldig! Met grote ogen de arts volgend als die de baby nakijkt. Maar daarna wilde Siem toch ook even aandacht. Aangezien papa ook in het ziekenhuis bleef slapen, mocht Siem bij ons naar bed. Papa zou hem dan morgens heel vroeg weer ophalen. Terwijl we naar huis rijden vertellen we hem dat hij misschien ook wel eens mee het flesje mag vasthouden. 'Nee' zegt ie, 'baby eerst van tieten drinken'. Ook dat was hem dus al uitgelegd… Aan Siem is verteld dat het nu geen baby meer heet maar dat hij haar Lola mag noemen. Dit articuleert hij al goed: LoooLaaa. Teleurstelling kwam echter nadat ze na een dag thuis waren uit het ziekenhuis. Lola is te geel en moet helaas weer worden opgenomen voor een paar dagen. Siem heeft intussen thuis een pop met fles die hij even goed verzorgd zoals hij zijn ouders Lola ziet doen. Welkom Lola in deze wereld, je bent meer dan welkom!