Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Vrolijke bende tijdens SplasH!

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Beek en Donk – Carnavalsvereniging de Teugelders van Ganzendonck vierden afgelopen weekend weer hun carnavaleske feestje op het water. Een kleurrijk gezelschap in nog kleurrijkere vaartuigen probeerde de kleren droog te houden bij de Beekse brug.

Beekse brug en andere actuele thema's
In een rustig tempo vaart een opvallend vaartuig over het kanaal. Twee mooi geschminkte meiden in een vrolijke boot met opblaaseenhoorn zwaaien naar toeschouwers op de kant. Deze Pink Fluffy Unicorn is een van de 'boten' die dadelijk in de botenparade zal aansluiten. Terwijl de Neij prinsen garde een exacte kopie van de Beekse brug in het water takelen zien omstanders dat de haperende brug voor meer deelnemers een onderwerp is. Bewoners van de Dijkstraat hebben tijdens Splash! de pasklare oplossing voor een kapotte brug. Met een zelfgemaakte veerboot vervoeren ze voetgangers naar de overzijde van het kanaal. "Misschien moet ik hem in de schuur leggen", lacht een van de veermannen. "Je komt Beek en Donk anders niet in of uit." Jan van Melis fietst als het ware over het kanaal. Met zijn vaartuig maakt hij een vette knipoog naar de valpartij van burgemeester van der Meijden tijdens het NK Wielrennen voor gemeentebestuurders. De burgemeester blijft liever aan de kant om de botenparade van start te laten gaan.

Botenparade, een drijvende optocht
Terwijl de kapel Stoudt een groot vlot betreedt, voeren zij muzikaal de optocht aan. Swingend en wel gaan zij de VanVare van de familie Heesakkers voor. Uit een badkuip vol vrolijke bellenblazende dames klinken af en toe hoge gilletjes als de badkuip net iets teveel een kant op helt. Het is ook niet verwonderlijk dat ze een tijdje later met natte koppies op de wal staan. De jeugdpiraten van Ganzendonck peddelen, op een vol vlot, zigzaggend over het kanaal. Een nat pak halen is voor de jeugd geen probleem. Ze buitelen en duiken al regelmatig van de kant of van de boot. Ook een paar 'meermannen' begeven zich op wat luchtbedden door het water. Kleding en kapsels blijven niet droog. Dirk-Jan Spierings staat aan de zijkant te genieten. Met vrijwilligers hebben ze vier dagen de zaken hier opgebouwd. Hij is vol lof over de buurt. "Hier willen we nog lang niet vertrekken." Afgelopen zaterdag begon het feestje van de Teugelders al met livemuziek en enthousiast publiek. Inmiddels hebben de meeste boten hun ereronde voltooid en is het publiek klaar voor het spijkerbroeken hangen. Op de klanken van Dave's band, afgewisseld met Stoudt, genieten de Carnavalsvereniging van een geslaagde middag.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding