Afbeelding
Foto: Johan Maas

"We kijken altijd heel erg uit naar WiSH"

Tekst: Meike Daniëls, Nina Sneijers, Alexander Brutsaert en Stijn Geene
Foto's: Johan Maas

Bij het Grand Theater komen we Nova, Jasmijn, Luna en Zoé uit Mariahout tegen. Zij zijn aan het luisteren naar Kraantje Pappie, dat vinden ze een leuke artiest, maar ze kijken uit naar Lil' Kleine. Ze zijn van plan om wanneer hij optreedt helemaal los te gaan. De sfeer op WiSH is heel gezellig, dat is een van de redenen waarom de meiden al een aantal jaren terugkeren naar het festival. "We kijken altijd heel erg uit naar WiSH. Er komen veel leuke artiesten en we zijn met allemaal vriendinnen. We gaan morgen op kamp met groep acht dus dan zullen we wel moe zijn."

Joris, Maud en Pim zitten op een van de schaduwplekken op WiSH. Schaduwplekken zijn ook wel hard nodig, want de zon brandt er hard op los. Joris, Maud en Pim zijn met elkaar aan het kletsen en aan het genieten van de geweldige sfeer op het festival. "Ik ben 13 jaar, maar ik kom al 12 jaar op het festival. Sinds dat ik één jaar ben dus. En elk jaar geniet ik nog meer van het leukste feest van het jaar. Ik vind het dit jaar superleuk dat Lil' Kleine komt. Dat vind ik een superleuke artiest", vertelt Joris enthousiast.

Jasper (15) is dit jaar voor de tweede keer op WiSH. Voor zijn vriend Tim (14) is het de eerste keer. Ze zijn met een vriendengroep. Die vrienden zijn ergens anders en liggen niet, net zoals Tim en Jasper te relaxen in de hangmat. Straks gaan de jongens naar Frequencerz. Dat is een optreden dat ze beide graag willen zien. Dit optreden is niet op het hoofdpodium. Dat het hoofdpodium in een tent is, vindt Jasper jammer, maar het maakt zijn WiSH niet minder leuk. "Er is veel variatie in muziek en er zijn veel mensen van onze leeftijd. Dat maakt WiSH leuk", vinden de vrienden.

Floris (14), Thijs (14), Fleur (13) en Elias (13) zitten in de eettent tijdens Kraantje Pappie. Fleur komt uit Beek en Donk en de rest van de groep komt uit Gemert. Voor Fleur is het de vierde of vijfde keer op WiSH, Thijs, Floris en Elias is het de tweede keer. Ze willen verschillende acts zien. Floris wil graag naar Kraantje Pappie vertelt hij. De vriendengroep begint te lachen als blijkt dat deze artiest al bezig is. De tieners willen Jebroer en Lil' Kleine ook graag zien optreden. Elias verheugt zich op het vuurwerk. Hij vindt de artiesten die op WiSH komen erg leuk. De rest van de groep is het daarmee eens. "Ze hebben ook goeie kebab", zegt Thijs waarna hij de laatste hap van zijn eten neemt.

Sara (14) en Sophie (14) zijn samen op WiSH Outdoor. "We komen hier vooral voor de gezelligheid, het is altijd een groot feest." Ze vinden het ook heel leuk dat er hele gave artiesten komen. "We hebben het meeste zin in Lil' Kleine. We hopen dat hij zijn nummer 'Alleen' gaat doen, die vinden we heel gaaf," vertellen de twee meiden in koor. "Natuurlijk gaan we dan ook meezingen en meedansen op zo'n te gekke plaat. Het wordt een super dag." Ze gaan met z'n tweeën er nog een groot feest van maken op WiSH Outdoor. Tot laat in de nacht gaan ze door. Gelukkig staat de vakantie bijna voor de deur, dus feesten tot laat in de nacht is geen probleem.

Jan (18), Bart (19) en Kevin (19) zijn op WiSH outdoor te vinden. Het was voor hun een festival in de buurt en de keuze om naar WiSH outdoor te gaan was dus snel gemaakt. Als groep kijken ze erg uit naar 'Radical Redemption'. "Ze hebben goede muziek waar we helemaal op los kunnen gaan". Ze komen nog het meest voor de sfeer en om te genieten van een hapje en een drankje. WiSH Outdoor is daarom ook echt een relaxed festival. Het ziet er ook deze keer uit dat het een geslaagde editie wordt, een festival om nooit meer te vergeten.

Bij de hangmatten staan Bo (17), Mijntje (17), Liz (18), Anoek (15) en Mara (15). De meiden komen uit Zeeland en Brabant en hebben enorm zin in WiSH. Het plan van deze meiden is vooral om te feesten. Bo vertelt dat ze voor de tweede op WiSH is, ze heeft al ervaring met het festival. De groep komt vooral voor één man: Lil' Kleine. Tijdens zijn optreden gaan de meiden lekker zingen, dansen en drinken. Gelukkig zijn de dames voorbereid op het warme weer. Ze willen bruin worden, maar vooral niet verbranden. Daarom hebben ze zonnebrand meegenomen. Tenslotte wensen zij alle feestgangers op WiSH een fijne dag.

Vlak bij het Cirque Du Rave staat Ralf (14) klaar om ondervraagd te worden. Het is pas zijn tweede keer op WiSH, maar hij geniet er steeds meer van. De reden om naar dit festival te komen is makkelijk voor Ralf. Gezelligheid is de voornaamste. Hij is daarom ook niet alleen, maar met een groep vrienden. Zijn favoriete onderdeel is Hardstyle. Voor hem betekent dat gewoon lekker losgaan, stampen om de beat van de muziek en genieten. Zijn planning voor de dag is gevuld met onder andere: Hardstyle horen, dansen op Eclectricity XXL, veel lol maken en een keer in zijn favoriete attractie gaan, namelijk het reuzenrad. Als het aan Ralf ligt blijf hij tot de spectaculaire eindshow. Hij blijft tot de late uurtjes want hij hoeft de volgende dag niet naar school.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding