Afbeelding
Foto:

Viering van 40-jarig bestaan

Japanse dag bij Judoclub Mariahout

Mariahout - Judoclub Mariahout heeft op 1 juli haar 40-jarig jubileum gevierd tijdens de Japanse Dag. 's Middags hebben de judoka's het feestje geopend met het versieren van wafels, die daarna natuurlijk lekker opgesmuld mochten worden.

Vervolgens was er een spellencircuit met diverse spelletjes zoals Beerpong (nou ja, natuurlijk wel met water), de mm-game (mm's overbrengen met rietjes), het bekertjesspel, appels stapelen, panty bowling met frisdrankflessen, het watjesspel (niet voor watjes, maar het overbrengen van watjes met je neus met gebruik van wat vaseline) met als uitsmijter de luchtkussen rodelbaan. Hierop moest via het touwnet naar boven geklommen worden. Nadat de helling was bedwongen kon met behulp van luchtkussen banden- of gewoon zittend/rug liggend de afdaling worden ingezet. Glijdend vanaf de zeephelling eindigde het spektakel in een grote bak deels gevuld met water.
Deze waterattractie opende daarmee het water gevulde middagprogramma met meermaals een compleet nat pak voor onder andere uw reporter. Waterpistolen werden namelijk gevuld, evenals waterflessen en aanwezige bakjes om een verkoelend watergevecht los te laten barsten. De judoka's namen elkaar op de korrel, maar ook enkele begeleiders kwamen in de vuurlinie terecht. Sommige begeleiders werden daarbij fel onder vuur genomen, zodat ook zij (een beetje?!) mee konden afkoelen. Na afloop van dit waterballet werden er nog wat (bal) spelletjes gespeeld, terwijl de judoka's tezamen met de begeleiders, de huidige en oude bestuursleden en trainingsstaf tussendoor van een heerlijke barbecue genoten ter afsluiting van dit jubileumjaar.