Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

PIET VEREIJKEN VIERT ZIJN HONDERDSTE VERJAARDAG

Tekst: Jac Babin
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Aarle-Rixtel - Piet Vereijken uit Beek en Donk werd afgelopen maandag 16 juli honderd jaar! Alle reden voor Piet en zijn familie om dat uitbundig te vieren in Conferentiecentrum 'De Couwenbergh in Aarle-Rixtel. DeMooiLaarbeekKrant laat deze gelegenheid niet voorbijgaan om de honderdjarige persoonlijk te feliciteren.

Stralend middelpunt
Tropische temperaturen zorgen ervoor dat de feestelijkheden vooral op het terras van De Couwenbergh plaats vinden. Piet is het stralende middelpunt. Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en andere genodigden zwermen gezellig om hem heen. Op zijn borst een button met de tekst:, I'm hundred. En dat is maar goed ook, want hij ziet er absoluut niet uit als een honderdjarige. Hoewel Piet niet alle gezichten en namen uit elkaar kan houden, kun je aan zijn gezicht zien dat hij geniet van alle aandacht

Piet Vereijken
Piet Vereijken, geboren en getogen in Beek en Donk, dreef tot 1970 een slagerij in de Kerkstraat. Het karakteristieke pand in de Kerkstraat is inmiddels verbouwd tot een burgerwoning. Na een huwelijk van 53 jaar werd Piet weduwman. Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren. Sinds 2015 woont Piet op Mariƫngaarde in Aarle-Rixtel. Na een kortstondig verblijf in Bakel keerde hij weer terug naar Mariƫngaarde.

Glimlachend neemt hij de felicitaties in ontvangst. "In mijn jeugd, was ik een goede midvoor bij Sparta'25", vertelt hij. "En ik hield ook van biljarten." Op de vraag hoe hij dat deed, honderd worden, kijkt hij DeMooiLaarbeekKrant lang aan en zegt dan: "Hard werken!" Menig Beek en Donkenaar zal zich inderdaad herinneren dat Piet zijn hele leven hard gewerkt heeft in zijn slagerij.

Gemeente Laarbeek
Ook de gemeente Laarbeek kwam de honderdjarige feliciteren. De burgemeester is op vakantie, dus nam wethouder Briels, als locoburgemeester de honneurs waar. Dat deed hij maar al te graag. Hij had namelijk een aantal familiebanden gevonden tussen de familie Vereijken en de familie Briels. De vader van wethouder Briels was bovendien ook slager. Het geboortejaar van Piet, 1918, was een goed jaar volgens de wethouder: "In dat jaar werden behalve Piet Vereijken, ook Nelson Mandela, Fanny Blankers-Koen en Eddy Christiani geboren!"

Hierna overhandigde de wethouder een fruitmand. Op het 'drielandenpunt', het punt waar de drie kernen van Laarbeek elkaar raken, op De Stater in Lieshout, heeft de gemeente een eikenboom geplant voor haar honderdjarigen. Daar komt nu een bankje bij met daarop ook een bordje met de naam Piet Vereijken. Glunderend neemt Piet de cadeaus en de mooie woorden van de wethouder in ontvangst.

Een mooie dag
DeMooiLaarbeekKrant wenst Piet en zijn familie proficiat bij het bereiken van deze respectabele leeftijd. Het feest wordt met Piet als stralend middelpunt nog gezellig even voortgezet.

Afbeelding