Vakantie plannen

Plannen van vakanties gaat bij ons vaak op het laatste moment. Een paar maanden voor de vakantie gaan we rondkijken en varieert de eindbestemming tussen bergen of niet al te warme landen. Toch staat Amerika al jaren op ons lijstje.

Onze huwelijksreis ging naar de Amerikaanse oostkust en Canada. We bezochten de Twin Towers in New York en genoten van de bruisende stad. Een hoogtepunt was het ontmoeten van Canadese emigranten. We logeerden paar dagen bij een oudere voormalig Mariahoutse dame, zonder rijbewijs. Met onze huurauto bezochten we haar familie en bekenden en werden gastvrij ontvangen. Voor het eerst van mijn leven ging ik in een speedboot een groot meer over, bezocht ik Indianenreservaten en dronk ik een huisgemaakte 'Bloody Mary'.

Toen we onze trip via Niagara Falls wilden vervolgen werd ons gevraagd nog 'even' bij een andere emigrante op de koffie te gaan. Na 'enkele' miles omrijden belandden we in de drukte van voorbereidingen op 'de Brabantse dag'. We waren zeer welkom en blijven slapen was verplicht. We moesten wel onze handen uit de mouwen steken. Zo werden onze spullen op een logeerkamer neergezet en stond ik binnen de kortste keren in de keuken mee te helpen, terwijl manlief in de kelder met Canadese dames Brabantsbonte schortjes naaide. Hilariteit van mijn kant, maar de Canadese dames waren lyrisch over het knappe Hollandse gezelschap.

Een bruiloft van een vriend aan de Westkust was het tweede bezoek aan 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Aan de Pacific stond een schattig wit trouwkapelletje en we gingen helemaal op in een Amerikaanse wedding. We hadden nog enkele dagen om in de buurt rond te toeren. Hier geen ontmoeting met vriendelijke Canadezen, maar met gevaarlijke ratelslangen en een echte tarantula. Het werd wederom een onvergetelijke reis. De laatste dagen presteerden wij, domme Hollanders, het om met onze huurauto een voetgangersgebied bij Venice Beach onveilig te maken. We kregen meteen een cursus Amerikaanse scheldwoorden.

Na 'the wedding' kwamen al gauw kinderen bij onze vrienden en lonkte 'kraamvisite'. We dachten op tijd te zijn toen in januari de agenda's naast elkaar gelegd werden. Maar onze kinderen zaten al helemaal volgeboekt. Omdat we toch graag samen gaan kwam een jaar uitstel. We zijn dan twintig jaar getrouwd. Je zou bijna denken dat we het zo gepland hebben.