Tweede Aarles Gildeweekend op komst

Aarle-Rixtel – Voor de 2e keer wordt het gildeweekend gehouden en dit keer is dat op zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus. De zaterdag is in handen van het Sint Margaretha gilde, of wel de rooi schut. De dag begint om 9.30 uur met een gildemis in de kerk, met na deze dienst een vendelgroet op het kerkplein. Daarna vertrekt men naar het gildeterrein aan de havenweg voor de koffietafel, voor de gildebroeders, gildezusters, en genodigden.

De middag staat in het teken van het schieten om de titel dorpskoning 2018 bij het Sint Margaretha gilde. De winnaar krijgt een bronzen beeldje dat gemaakt is door kunstenaar Jack Merks uit Grave .

Het schieten begint om 15.00 uur, en iedereen vanaf 16 jaar en ouder mag mee schieten, mits in bezit is van een geldig legitimatie bewijs. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom en kan men zich inschrijven bij de schietcommissie.

De muziek deze middag wordt verzorgd door een discotheek met muziek van alle tijden. Verder treed de Aarlese revue op, deze groep heeft een heel repertoire aan liedjes die iedereen kent en gemakkelijk mee te zingen zijn, alles is aanwezig voor een geweldige middag, en zo kort na de vakantie een mooie gelegenheid om wat bij te buurten.