Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Spontane Miss Montreal bezoekt Openluchttheater voor derde keer

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto's: Joost Duppen

Mariahout – Zaterdag was in heel Mariahout en omstreken te horen dat Miss Montreal haar feestje bouwde. Nadat ze in 2013 en 2015 het Mariahoutse theater bezocht, maakte ze de trilogie compleet.

Lachers op haar hand
Het is en blijft een leuke spontane meid, Sanne Hans, alias Miss Montreal. Simpel gekleed in het zwart zingt ze bij aanvang een nummer dat op dat moment heel toepasselijk is in het openluchttheater. Na het plotseling overlijden van twee vrijwilligers is 'Time to say goodbye' waarschijnlijk niet voor niets door haar gekozen. De zangeres heeft een grote interactie met haar publiek, al lijkt dat overvallen door haar directe opkomst om half negen. Sommige toeschouwers buurten nog gezellig door, maar Sanne Hans weet met wat rake opmerkingen het publiek wakker te schudden. Ze is niet flauw om persoonlijke anekdotes te delen zoals haar onlangs behaalde rijbewijs, dat voor medeweggebruikers niet altijd fijn is. Al aan het begin van het concert belooft ze dat het een gezellige avond gaat worden. "Er wordt gezongen, gesprongen en gezopen", roept de zangeres, terwijl ze haar oordopjes uitdoet. "Wie gaat er allemaal meezingen?" Het duurt niet lang of ze krijgt haar publiek op de banken.

Veel te snel voorbij
Anderhalf uur optreden vliegt voorbij. Naast haar eigen nummers heeft ze ook een mooie bewerking van 'Wonderful days'. Ze maakt van het housenummer van Mental Theo en Charly Lownoise een gevoelige ballad. Voor het publiek is het geweldig als ze van het podium afgaat en daar haar grote hit 'Hoe' zingt. Nielson wordt keurig vervangen door een van haar bandleden. De avond wordt voor vier kinderen onvergetelijk als ze vanaf het podium het publiek mee mogen opzwepen. Als de zangeres 'Alles hier is ook van jou' zingt, dat ze samen met Guus Meeuwis schreef, is de show afgelopen. Terwijl de Laarbeekse band Alive@nine het feestje in het theater voortzet en de sfeer er goed inhoudt, mag Guusje nog even bij de zangeres haar eigen gitaar laten signeren.

Verder houdt de zangeres zich op de achtergrond. "Vroeger was dat anders", zeggen haar vaste fans Linda, Claudia en Myrna, die tijdens het concert 'per ongeluk' in de vijver belandden. "Toen cijferde Sanne zichzelf veel teveel weg. Het is goed dat ze nu wat meer rust neemt." De natte dames, gehuld in handdoeken, kwamen helemaal uit Zwolle en Hoogeveen om hun idool te zien. "Het was hier gezellig. Sanne heeft humor en is zichzelf. Haar eigen festival Bierpop is top." Na een gezellige avond wordt met een nat pak de reis naar het noorden ingezet.

Concert Miss Montreal in het OpenLuchtTheater van Mariahout.  Voorafgaand aan het concert werden twee vrijwilligers herdacht met 1 minuut stilte die onlangs zijn overleden.
Afbeelding