Afbeelding
Foto:

Sint Servatius Gilde - deelname Europees Schutters Treffen – Leudal

Neer/Lieshout - Het afgelopen weekend zijn een aantal gildebroeders van het Sint Servatius Gilde, zowel Senioren met de dames als Junioren, afgereisd naar Neer, gemeente Leudal voor de deelname aan het EST. Er werd gekampeerd, en een aantal geüniformeerden (met partners) kwam zondagmorgen met een busje, met achter het stuur Hoofdman Willem naar dit gildetreffen. Zaterdagmorgen vond het Koningschieten plaats waar koning Peter v.d. Burgt voor ingeschreven was. Helaas door administratieve redenen kon/mocht de koning van het Sint Servatius Gilde niet deelnemen.

Deze fout was niet de schuld van de bestuurders van het Lieshoutse gilde, er mochten/konden 30 koningen niet mee schieten voor deze belangrijke titel! Dus de oorzaak zal waarschijnlijk daar in de organisatie of het systeem zitten. Dat was wel even schrikken, maar de broeders van St.Servatius hebben zich herpakt en er toch een mooi weekend van gemaakt. Vooral zaterdag 18 augustus was een ware verbroederingsdag. Er zijn vele contacten gelegd en oude contacten weer verstevigd. De aanwezigen broeders van Servatius hebben zich uitgesloofd om koning Peter te ondersteunen met zijn zoektocht naar een mooie Koningin. Wie weet heeft dit toch nog een gevolg!

De optocht was bijzonder in zijn soort, 489 gilden liepen hier in mee. Het Servatiusgilde kreeg veel applaus en complimenten. De deelnemers kwamen uit alle hoeken van Europa, en een aantal met zeer aparte kleding. Ook Brabant was zeer goed vertegenwoordigd. Voor het Servatiusgilde liep als jeugdtamboer Stijn van Vegchel, die dit geweldig heeft gedaan. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Stijn, ga zo door met trommen en vendelen. Op het feestterrein was alles perfect geregeld voor de inwendige mens. De zondag bezoekers van St.Servatius zijn tegen zeven uur 's avonds naar Lieshout vertrokken. Een aantal uren later zochten de Senioren hun camping op en hebben de dagen nog eens doorgenomen onder het genot van een drankje. Een druk weekend is op een mooie manier afgesloten. Het was een unieke gelegenheid om dicht bij huis het Europees Schutters Treffen mee te maken.