Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Golfbaan de Gulbergen in Nuenen was vrijdag het decor voor de Laarbeekse Kampioenschappen

Laarbeekse golfers strijden om titel 'Laarbeeks Kampioen'

Foto's: Joost Duppen

Laarbeek/Nuenen - Op golfbaan de Gulbergen in Nuenen hadden vrijdag 31 augustus een 80-tal Laarbeekse golfers zich verzameld voor deelname aan de Laarbeekse Golfkampioenschappen. Ook dit jaar werd weer gestreden voor de titel Laarbeeks kampioen heren en dames, individueel strokeplay en Texas scramble in teamverband van 2 deelnemers.

De vooruitzichten voor een competitieve en gezellige golfdag konden niet beter: het weercijfer voor golfen gaf een 10 aan, de baan was in topconditie en een prachtig deelnemersveld.

Na een welkom door het bestuur en wethouder Monika Slaets werd gespeeld om de Laarbeekse eer over 18-holes. Dit jaar was 1 extra hole toegevoegd aan de wedstrijd onder de naam: Nearest to the RABO. Over een afstand van 50 meter kon iedere deelnemer een bal proberen te slaan in een paraplu. De prijs voor diegene die de bal in de paraplu kon slaan, wat alleen Paul Geurts gelukt is, waren alle geslagen 80 golfballen.

Rene van Luytelaar sloeg de longest bal bij de heren. Lenie van Berlo deed dit bij de dames. Kees Snip had de nearest bal. Bij het individueel strokeplay eindigde Tim Blankwater op de 1e plaats. Mimi van Bree werd 2e, gevolgd door Jan Ankersmit (3e). Bij het texas scramble was de eerste prijs voor het koppel Arno Vermeulen en Fedor Heijl, deelnemend als 'Team de Golfballen'. Team 'Buurman en Buurman', in de personen van Jeroen de Louw en Hein Gilsing, pakten het zilver. Het brons was voor 'De Heikneuters'; Bjorn Verbakel en Chiel van de Heuvel.

De titel Laarbeeks Kampioen ging bij de heren naar Toon van Berlo. Bij de vrouwen was Lenie van Berlo de beste.

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken en tot ziens tijdens de Laarbeekse Golfkampioenschappen 2019. Kijk voor meer foto's op www.mooilaarbeek.nl en www.laarbeeksegolfkampioenschappen.nl.

Afbeelding