Maartje Verbakel met Franklin 6
Maartje Verbakel met Franklin 6 Foto:

RV De Hoefslag succesvol op NK

Aarle-Rixtel – De Nederlandse Kampioenschappen springen, dressuur en afdelingsdressuur voor paarden vonden vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september plaats in Ermelo. Vele leden van RV de Hoefslag mochten aan start komen op deze kampioenschappen nadat ze zich geplaatst hadden op de Brabantse Kampioenschappen.

Djedy Dontje Nederlands Kampioen Klasse B dressuur
Djedy Dontje vertrok zaterdag vroeg van huis. Ze moest met haar paard Indigo Xanthos al om 9.00 uur in de wedstrijdring verschijnen. Ze bleken al goed wakker deze vroege morgen. Ze reden een keurige proef met een score van ruim 74%! Dit resulteerde in een eerste plaats! Daarna volgde de finaleproef. In deze finale reden de beste B-dressuur combinaties tegen elkaar om te strijden voor de kampioenstitel. Weer zette Djedy en haar zwarte parel een super proef neer met een score van 71%. Hiermee werden ze gehuldigd tot Nederlands Kampioen in de dressuur klasse B. Gefeliciteerd!

Maartje Verbakel en Patrick Verbakel in de prijzen
In de klasse Z springen kwamen maar liefst twee combinaties van RV de Hoefslag aan start: Maartje Verbakel met Franklin 6 en Patrick Verbakel met Golden Coconut. Beide wisten ze in de 1e manche een foutloos parcours te rijden. In de tweede manche viel er bij Patrick helaas een balk naar beneden. Maartje wist de tweede manche ook foutloos te blijven en mocht daardoor deelnemen aan de barrage! Maartje reed alles of niets, waardoor er helaas twee balken naar beneden vielen. Maartje behaalde een super 7e prijs. Voor Patrick Verbakel was er een knappe 12e prijs. Super goed gedaan springruiters!

Knappe prestatie Leon Verbakel
Leon Verbakel kwam vrijdagavond al aan start in de klasse Z1 dressuur. Dit deed hij met zijn paard Dylano. Ze reden een keurige proef, waardoor ze ruim 65% naar een 7e prijs reden. Hierdoor mochten ze zaterdagochtend vroeg van huis om de finale te rijden. Hier reed Leon een mooie proef, wat resulteerde in een 14e plaats. Goed gedaan Leon!

Viertallen aan start
Naast de individuele deelnemers, kwamen ook twee viertallen van RV de Hoefslag aan start. Het M-viertal reed een keurige proef. Helaas waren de twee jury's het niet eens over de plaatsing, waardoor ze op een nette 5e plaats eindigden. Het ZZ-viertal reed een mooie contante proef. Zij eindigden met ruim 68% op een knappe 2e plaats. Goed gedaan allemaal!

In het M-viertal reden mee: Franka van den Tillaart – Verbakel met Evita B, Marjolein Kuijpers met Faché, Lianne Verbakel met Golden Coconut en Marly Verbakel met Zodiera o.l.v. commandant Martien Verbakel. In het ZZ-viertal reden mee: Leon Verbakel met Dylano, Fleur Jansen met Evita, Ingrid van Veggel met Euforia en Anita Jansen met Ultima o.l.v. commandant Martien Verbakel.

Volg uitslagen

In de klasse M2 kwamen ook twee leden van RV de Hoefslag aan start: Marjolein Kuijpers met Faché en Kirsten Dirks met At First Sight. Helaas hadden beide combinaties niet hun beste dag. Marjolein eindigde met Faché op een 27e plaats. Kirsten eindigde met At First Sight op 26e plaats. Toch goed gedaan dames!

Djedy Dontje met Indigo Xanthos