Afbeelding
Foto:

'Feest voor de kermis' op De Raagten

Beek en Donk – Bij Kindcentrum de Raagten was vrijdag een geweldig feest. Zij hielden het tweejaarlijkse 'Feest voor de kermis' met allerlei activiteiten voor de kinderen.

Deze jarenlange traditie wordt georganiseerd door de ouderraad. Om het jaar wordt dit feest gehouden en het jaar erop wordt het opgehaalde geld weer uitgegeven aan een feest voor de kinderen. Alle kinderen met hun ouders, grootouders en andere belangstellenden waren uitgenodigd. Het was een gezellige drukte. De kinderen konden een spelletjeskaart kopen waar leuke spelletjes op stonden, van snoephappen tot zelf een ritje met de huifkar. Spijkerbroek hangen, goal schieten, ponyrijden, aan alles was gedacht. Voor iedereen was er wel iets leuks te doen, maar favoriet bij veel kinderen was toch weer de meester natgooien! Voor 20 cent kregen ze twee natte sponzen en mochten ze meester Thijs proberen nat te gooien.

In en om de school waren er allerlei activiteiten. Zo ook een loterij, die mede mogelijk werd gemaakt door diverse ondernemers uit Beek en Donk, waaronder Jan Linders, HEMA, Intertoys, De Biezen, Emté en nog vele andere gulle gevers. Voor een klein bedrag konden de kinderen een envelop kopen met daarin een lootje dat natuurlijk overeenkwam met een leuke prijs. Het was erg druk bij de loterij en iedereen nam een leuke prijs mee naar huis! Ook de taartenverkoop liep als een trein. De door de ouders zelf gebakken taarten werden uitgestald in een vitrine en de hoogste bieder nam een heerlijke taart mee naar huis. Het was een zeer geslaagde middag! Al het opgebrachte geld wordt volgend jaar uiteraard weer besteed aan de kinderen van Kindcentrum De Raagten door middel van bijvoorbeeld een spelletjesmiddag met luchtkussens.