Eindelijk drie jaar!

Wat duurt aftellen toch lang, nog zeven nachtjes slapen, nog zes, nog… Siem werd steeds drukker, ongeduldiger en wilde bijna niet meer luisteren. Het was tijd dat de verjaardag daar was. Met zijn tweede verjaardag zat ie enthousiast mee te zingen . Bij iedereen die op visite kwam, moest het lang zal ze leven worden ingezet. Waarbij hij zelf het hardst zong.

Voor zijn derde verjaardag had Siem opa Karel uitgenodigd. Opa Karel is niet een van zijn echte opa's, maar is wel trots dat ie zo genoemd wordt. opa Karel had aan Siem beloofd dat hij hem mee naar de speelgoedwinkel zou nemen. Dan mocht Siem daar zelf een cadeautje uitzoeken. Dit was natuurlijk wel super leuk voor zo'n klein manneke. Wel had opa Karel met hem afgesproken dat als hij mee naar de speelgoedwinkel ging, hij daarna zijn fiep moest inleveren. Want een jongen van drie gebruikte toch geen fiep meer.

Na in de speelgoedwinkel ijverig rond gezocht te hebben, had Siem zijn cadeau gevonden en ging hij met opa Karel en zijn partner weer naar huis. Siem toonde zijn dankbaarheid door ineens in de auto te zeggen: 'ik vind he, ik vind dat opa Karel zo'n mooi wit vest aan heeft'.

Thuis aangekomen loopt Siem zelf naar de prullenbak en gooit zijn fiep daarin. Natuurlijk met de gedachte als opa Karel naar huis was, hij deze wel weer uit de prullenbak kon halen. Echter opa Karel pakte de fiep uit de prullenbak en zei: 'deze neemt opa Karel mee naar huis'. Er volgde een moeilijke nacht waarbij Siem de fiep natuurlijk miste want dit bracht hem ook rust. Maar hij is nu wel ineens zonder fiep gewend.

Op zijn verjaardag zelf zouden we 's ochtends vast even op de koffie komen met Oma Rooi erbij. Zodra we op de oprit geparkeerd hebben, ziet hij ons door de speelkamerraam aankomen. Hij begint al te roepen: 'ik ben jarig, ik ben jarig, ik ben drie'. Hij sprong al rond en kwam al stuiterend naar buiten gerend waarbij hij dit bleef herhalen. "Kom maar oma Rooi, kom maar mee naar binnen'. Voordat we hem kunnen feliciteren geeft ie ons een hand en zegt zelf tegen ons: 'gefeliciteerd'.

Opa Frans die wat last van zijn knie heeft, zegt tegen hem: 'geef opa maar een kus, dan is de knie zo beter'. Waarop Siem ad rem antwoordt: 'nee opa, die heb je gisteren al gehad'. Na een gezellige verjaardag zullen we zien wat zijn vierde levensjaar gaat brengen.