Afbeelding
Foto: Martin Prick

4e editie 'Laarbeek Sportief'

Laarbeekse sportverenigingen presenteren zich aan publiek

Tekst en foto's: Martin Prick

Laarbeek - Op drie plaatsen in Laarbeek presenteerden sportverenigingen zich zondag 16 september in het kader van Laarbeek Sportief. Bedoeling is mensen te interesseren voor en op de hoogte te brengen van wat er in Laarbeek op sportief gebied te vinden is. Gezien het tijdsbestek van 2,5 uur ligt hier de nadruk op de grootste groep in Beek en Donk.

Outdoor
Sporthal D'n Ekker was voor de vierde goed gevuld met presentaties van allerlei sportverenigingen uit Beek en Donk. Ilse van Ham van Vierbinden legt uit, dat dit evenement ook in het kader staat van de Nationale Sportweek die op 15 september is begonnen. De meeste verenigingen, die zich in de zaal presenteren, zijn niet commercieel van opzet. "Zij zijn niet goed vertegenwoordigd", vertelt Ilse, "maar zij zijn wel van harte welkom". De enige commerciële groep werd vertegenwoordigd door Ardi Crooijmans, namelijk Outdoor Laarbeek. "Ik sta hier aan de ingang, ik spreek iedereen en ik wijs ze de weg naar de zaal", legt Ardi lachend uit.

Kunsten
Buiten voetbalt Sparta'25 in een pannakooi. In de zaal zijn er gebieden afgezet, waar verschillende verenigingen actief zijn. Zo is een gedeelte bedoeld voor de sierlijke bewegingen van de rolschaatsers van De Oude Molen en op het middenveld volleyt Bedovo. Tafeltennisclub Eenentwintig heeft een aantal tafels staan voor demo's en de turnvereniging heeft een opstelling staan waaraan de leden kunnen laten zien wat ze kunnen. Hele kleine kinderen ondersteboven aan de rekstok zien zwaaien zonder enige schrik is wel heel leuk om te zien. Midden in de zaal laat Tati's Dance Agency zien, dat paaldansen erg veel lenigheid en vak(vrouw)schap vereist. De boksclub Laarbeek van Rini Heesakkers heeft een gedeelte van de 100 leden afgevaardigd om te laten zien wat ze in hun mars hebben en hoe ze trainen. Zo'n training heeft wat overeenkomsten met het stoten op grote kussens van de budoclub. Geert Iven van Teen Events heeft één van zijn vrouwelijke dj's aan het werk gezet om passende achtergrondmuziek te laten klinken en de nummers, waarop de kinderen van DéDé Danceballet met een lachend gezicht hun kunsten vertonen. Het leuke is, dat iedereen mag proberen of die sport iets voor hen is. Zo zie je ervaren rolschaatsers met kinderen oefenen, die voor het eerst op de rollers staan. Ook grappig is de combinatie van sporten, zoals een jongen in Sparta tenue op rolschaatsen!

Folders
Aan de kant staan groepen die geen demo's kunnen of hoeven doen. Stan van der Heijden van Badmintonclub Mixed legt uit, dat ze helemaal vol zitten en alleen nog plaats hebben voor de hele kleintjes. Wendy Bloemers van Zwemvereniging Beek en Donk zoekt nog naar een manier om zich te presenteren. Voorlopig blijft het beperkt tot een kleine tafel en folders, die aan belangstellenden worden uitgereikt.

Plezier
Er is een grote opkomst van belangstellende ouders. Wat opvalt is, dat erg veel ouders in de weer zijn met hun mobieltje. Dát is ook een voordeel van het bedrijven en presenteren van sport. Er is niet één sportend kind, dat wordt afgeleid door een mobiele telefoon! Ze zijn met elkaar bezig, houden rekening met elkaar en hebben vooral veel plezier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding