Tonny Toonders
Tonny Toonders Foto:

WTC Boerdonk in diepe rouw

Afgelopen zondag om 08.00 uur vertrok WTC Boerdonk, zoals elke zondagmorgen, voor een mooie tourtocht van ca 80 km. Na ca 1 km eindigde deze tocht op de Akkerweg in een verschrikkelijk drama. Een botsing met een tegemoetkomende tractor werd onze fietsvriend Tonny Toonders fataal en Harrie Jaspers raakte zwaargewond. De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse maar in het ziekenhuis bleek dat geen redding meer mogelijk was en op maandag is Tonny in het bijzijn van zijn naaste familie overleden.

Tonny was een bevlogen wielrenner. Samen met Pieter van der Aa heeft hij 15 jaar geleden WielerTourClub Boerdonk opgericht en nam hij deel in het bestuur als secretaris. Deze bestuursrol bekleedde hij nu nog en deed dit met volle overgave. Binnen de fietsclub was Tonny de man die overal de weg kende. Bij ons jaarlijks fietsweekend was Tonny een van de mensen die de routes uitzette, die wist waar wel en waar geen volgauto kon komen. Ook afgelopen maand, toen we de Elfstedentocht fietsten, werd veelvuldig een beroep gedaan op Tonny's wegenkennis. Regelmatig zette hij zijn fiets in de volgauto om de volgwagenchauffeur te begeleiden als deze ons door obstakels niet kon volgen. Tonny deed dit spontaan terwijl iedereen wist dat hij ook liever op de fiets zat. Tonny was fanatiek. Fanatiek in de sprint en fanatiek in de klim. Zijn klimtalent gaf hem de bijnaam de klimgeit. Afgelopen jaar in ons jubileumweekend in Oostenrijk was hij dan ook helemaal in zijn element in de bergen. Tonny hoorde bij de club van 5. De 5 die tijdens het fietsweekend nooit naar bed gingen maar tot diep in de nacht doorzakten, hevig discussiƫrend over voetbal, Tonny was een zeer fanatiek Ajax-aanhanger, over het fietsen en alles wat ons bezig hield. Ook tijdens het laatste fietsweekend waarin we vele uren over muziek hebben zitten praten. Tonny is gestorven aan de uitoefening van zijn geliefde sport en hobby. Wij zijn allen zeer diep geraakt door het verlies en wensen zijn vrouw Margreet en de kinderen Ellen en Roy, Anne en Ilse heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Onze gedachten gaan eveneens uit naar Harrie Jaspers die zwaargewond is geraakt bij dit ongeval. Harrie zal een lange weg van herstel en revalidatie moeten afleggen. Samen met zijn vrouw Hetty en zijn gezin hopen we op een positief verloop in deze en wensen we hen ook heel veel sterkte bij het verwerken van dit drama.

Tot slot. Heel Boerdonk is geraakt door dit verschrikkelijk ongeval. Met name ook de chauffeur van de tractor die geheel schuldloos bij dit drama betrokken is terwijl hij op weg was naar de trekkertrek om te gaan helpen. Wij hebben diep respect voor de wijze waarop de organisatie van Trekkertrek Boerdonk heeft gehandeld. Hieruit blijkt de betrokkenheid van de gehele gemeenschap Boerdonk en wij willen iedereen oprecht bedanken voor het medeleven dat we mogen ervaren.

WTC Boerdonk