Andrea Köhler met haar kinderen
Andrea Köhler met haar kinderen Foto: Daphne van Leuken

Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan Andrea Köhler

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Daphne van Leuken

Laarbeek – Wethouder Joan Briels heeft maandag acht oktober namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt. Andrea Köhler nam afgelopen maandag na meer dan vijftien jaar afscheid van haar taken als vrijwilligster voor Roefelcomité Laarbeek.

Inzet voor het roefelen in Laarbeek
"Toen ik mijn kinderen binnen zag komen, begreep ik dat al die mensen voor mij kwamen", zegt een totaal overrompelde Andrea, die na meer dan vijftien jaar vrijwilligerswerk stopt met haar werk voor de Roefeldag. De lovende woorden van wethouder Briels laat ze maar over zich heenkomen. Andrea is een duizendpoot op de achtergrond. Via een oproep in de krant raakte ze ooit bij de Roefeldag betrokken en zette ze zich met hart en ziel in. Voor kern Beek en Donk had ze als penningmeester nauw contact met de sponsoren en zorgde ze dat het kasboek jarenlang kloppend bleef. Daarnaast verzorgde ze de planning van de Roefeldagen en droeg er jaren zorg voor dat deze planning op de dag zelf juist verliep. Andrea was altijd op zoek naar nieuwe bedrijven die mee konden roefelen en met bedrijven die meededen onderhield ze goede contacten. Ook oud-comitéleden werden niet vergeten en bij jubilea uitgenodigd. In het overkoepelende bestuur van Laarbeek was ze voorzitter en penningmeester en droeg ze mede bij aan het invullen van gezamenlijke Roefelplekken en het ontvangen van Mariahoutse kinderen uit groep acht, die in Beek en Donk roefelen.

Een prachtige organisatie
Wethouder Briels maakt complimenten naar Andrea en naar de vier kernen die het Roefelen organiseren. Hij zou graag zelf een keertje op plekken gaan Roefelen. Hoe spannend is het om bij 'grote mensen' te gaan kijken. Hij was verbaasd hoeveel bedrijven en instellingen hun medewerking aan deze dag verlenen en realiseert zich wat een grote logistieke organisatie erachter zit. Andrea wordt speciaal in het zonnetje gezet. Haar inzet is niet alleen de gemeente opgevallen, ook collega- en oud-roefelaars komen haar feliciteren. Namens de bedrijven biedt Bloemsierkunst Fons speciaal een bloemetje aan. Tijdens de Roefeldag leren kinderen bij hem op het bedrijf hoe ze bloemen moeten schikken. Naast dit bedrijf zijn er nog vele andere bedrijven en instellingen die met veel inzet, geduld en vrije tijd de Roefeldag tot een geweldige dag maken. Met de vrijblijvende steun en support van vrijwilligers, instellingen, verenigingen en bedrijven hoopt Roefeldag Laarbeek nog jaren te bestaan. Met de inzet van vrijwilligers als Andrea moet dat zeker lukken.

Wethouder Joan Briels reikt de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan Andrea Köhler