vv Mariahout speelt opnieuw gelijk

Mariahout - vv Mariahout trad zondag aan tegen laagvlieger Olympia Boys. De intenties van Mariahout waren vanaf minuut 1 duidelijk: de tegenstander afjagen en vastzetten op eigen helft en op die manier een voorsprong forceren.

In de 3e minuut was het al bijna raak toen Tim Barten weggestuurd weg door Stan Brugmans. Zijn inzet werd op de lijn tegengehouden en ook Roy van den Broek was dichtbij een doelpunt maar de scheidsrechter zag geen doelpunt. Hierna schoot Olympia Boys buiten bereik van doelman Hagelaars van Mariahout tegen de lat. Na enkele schoten op doel door Roy van den Broek en een schot op de lat van Tim Barten kreeg Mariahout een buitenkansje om op voorsprong te komen. Michel Leenders zette de keeper van Olympia Boys onder druk en veroverde de bal waarna de keeper een overtreding maakte: strafschop. Verdediger Huib van Zutphen faalde echter vanaf 11 meter waardoor de brilstand op het scorebord bleef. Mariahout bleef aanhouden maar de finesse ontbrak. In de 40e minuut kwam Olympia Boys tegen de verhouding in op voorsprong. Een afvallende bal werd prachtig ingeschoten door Marijn van Bussel: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft had Olympia Boys de wedstrijd onder controle. Waar Mariahout in de eerste helft kans na kans afdwong lukte dat in de tweede helft nauwelijks. Pas na 80 minuten creëerde Mariahout kansen via Tim Barten en Michel Leenders. Invaller Pim Schepers was actief op de rechtsbuitenpositie maar wist, ondanks zijn snelheid, geen doelkansen te forceren. In de 83e minuut scoorde wederom Marijn van Bussel met een prachtig afstandsschot voor Olympia Boys: 0-2. Direct na de aftrap scoorde Tim Barten tegen: 1-2. Mariahout kreeg geloof in een resultaat en scoorde via Stijn van de Bogaard de gelijkmaker. Door een mêlee van spelers zag Stijn een gaatje en schoof de bal in de verre hoek buiten bereik van de doelman van Olympia Boys: 2-2.

Samenvattend, Mariahout haalde na een sterke eerste helft zonder te scoren alsnog een maximaal resultaat tegen laagvlieger Olympia Boys. Volgende week treden de Marianen aan tegen RKPVV uit Helmond, een tegenstander met veel routine en vernuft. De Marianen zullen anders voor de dag moeten komen als vanmiddag om met een resultaat terug te komen uit Helmond.