KBO Lieshout: een veelzijdig programma

Lieshout - KBO Lieshout heeft de komende periode verschillende activiteiten in de agenda staan. U leest er hier meer over.

Schrijfgroep
Schrijven tijdens een workshop onder leiding van niemand minder dan Wim Daniëls. Samen met KBO Nuenen is de schrijfgroep er in geslaagd dat voor elkaar te krijgen. De verdere organisatie wordt door de Nuenense afdeling gedaan.

De Lieshoutse schrijfgroep komt op donderdag 25 oktober om 14.30 uur bij elkaar. De groep kan nog best nieuwe leden gebruiken. Dus, vindt u het leuk om uw gedachten of herinneringen op papier te zetten? In een gezellige, informele omgeving? U bent van harte welkom. Loop eens binnen bij de Inloop voor informatie of aanmelden.

H. Mis
Op zaterdag 3 november herdenkt Seniorenvereniging/KBO Lieshout de overleden leden in een H. Mis in de Sint Servatiuskerk. Aanvang 19.00 uur. Medewerking van Seniorenkoor 'Vogelenzang'.

Filmcyclus
Duivelse dilemma's is het thema van de Filmcyclus van de vier Laarbeekse KBO afdelingen. Op dinsdagmiddag 6 november is alweer de derde film. Inleiding en nabespreking door filosoof Philip Verdult. Bram Fischer is de titel en de regie is van Jean van de Velde.

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Aanvang 13.30 uur. Locatie Dorpshuis Lieshout. Entree €7,00.

Brandveiligheid
Denkt u nog aan de informatiemiddag over brandveiligheid op dinsdagmiddag 30 oktober? Zelfstandig wonende ouderen zijn oververtegenwoordigd in de slachtofferstatistieken van woningbrand. Daar is gelukkig wat aan te doen. Brandweer Brabant Zuidoost vertelt u er alles over. U kunt zelf ook vragen stellen. Aanvang 13.30 uur. Locatie Dorpshuis Lieshout Aanmelden is niet nodig.

Inloop
Informatie en aanmelden bij de Inloop. Iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Loop gerust binnen en maak kennis met een veelzijdige en dynamische seniorenvereniging. U bent van harte welkom.