Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Succesvolle 1e editie Laarbeeks Bierfestival

Lokale brouwerijen schenken ieder biertje met trots

Foto's: Joost Duppen

Aarle-Rixtel - Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zondag dan zover, het 1e Laarbeeks Bierfestival. Het door Brouwerij Laarbeek en Café Zaal van de Burgt georganiseerde festival werd gehouden op een bijzondere locatie, de Klokkengieterij in Aarle-Rixtel.

Samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers werd er niets aan het toeval overgelaten en werd de locatie omgetoverd tot een ware festival locatie voorzien van diverse kraampjes, verlichting en een podium.

Op een zonovergoten zondag was het genieten voor de ruim 600 aanwezigen. Zij konden ruim 30 verschillende bieren, diverse wijnen, Gin-Tonic en Limoncello uitproberen. In speciaal daarvoor bestemde proefglazen werden door een 7-tal lokale brouwerijen vele mooie ambachtelijk gebrouwen bieren geschonken. De bewuste keuze voor lokale brouwerijen waarbij de brouwer zelf het biertje tapte zorgde ervoor dat ieder biertje met trots geschonken werd.

De brouwerijen zorgden ervoor dat er verschillende bierstijlen aanwezig waren zodat iedereen kon genieten van datgene wat ze zelf het lekkerst vonden, van een lekker blond biertje, een stevige tripel, een mooie IPA tot de nieuwste telg uit de familie van Brouwerij Laarbeek; Laarbeeks Vanille Zwart.

Daarnaast zorgde o.a. Muziekmakerij De Biks Bent voor een lekker stukje live muziek en werd er door Des-Lekker en TeambierBQ gezorgd voor de inwendige mens met o.a. broodjes pulled pork, loempia's en heerlijke wraps.

Na alle positieve reacties, enthousiasme en complimenten is de organisatie er dan ook zeker van dat er een vervolg zal gaan komen! Op naar het 2e Laarbeeks Bierfestival dat in 2019 gehouden zal worden!

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
De samenwerkende ondernemers