Afbeelding
Foto:

Herfstvakantie met Laarbeek Actief

Laarbeek - De eerste activiteit van de herfstvakantie vond maandag 15 oktober plaats: 'overleef in de rimboe'. Toen iedereen binnen was, gingen de lichten uit en mochten de kinderen met de zaklamp rondlopen. Vervolgens hebben ze 10 tellen in de rimboe- en boeren jacht gespeeld, waarbij de kinderen moesten verstoppen in het donker en er voor zorgen dat ze niet gevonden werden.

Een dag later werd een heuse midgetgolfbaan gebouwd in gymzaal Den Ekker. Nadat alle kinderen een ronde hadden geoefend, hebben ze er een wedstrijdje van gemaakt, hierbij konden ze een prijsje winnen als ze de minste slagen haalden.

Op woensdag 17 oktober hebben de kinderen uit groep 1 t/m 3 een jungle avontuur gehad in de gymzaal van Mariahout. Hierbij stond klimmen, zwaaien, springen en balanceren centraal. Op donderdag stond ORO op het programma, bewegen met mensen met een beperking. Het thema van die middag was voetbal bij Sparta'25 op het Laola veldje. Er werd begonnen met de warming-up, dat was een soort van stopdans, maar dan met een voetbal aan je voeten. Helaas konden niet alle deelnemers meedoen met de activiteit, omdat ze in een rolstoel zitten, maar ze hebben wel kunnen supporteren en scheidsrechter kunnen spelen. Ze hadden zelfs een spandoek gemaakt om de deelnemers aan te moedigen!

De week werd afgesloten met bubbelvoetbal voor kinderen van groep 6 tot en met de 1e klas van het voorgezet onderwijs. Er werd 4 tegen 4 gespeeld in een gymzaal waarbij kinderen in een luchtbal zaten en elkaar zo omver konden beuken. Als de kinderen niet aan de beurt waren om in de bubbelbal te zitten, speelden ze een toernooitje bankenvoetbal.

Het was opnieuw een geslaagde sportvakantie! Kijk voor meer info op www.laarbeekactief.nl of houd Facebook en/of Instagram in de gaten. Laarbeek Actief heeft ook een WhatsApp groep. Als je daarbij wilt aansluiten, en op de hoogte gehouden wilt worden van alle activiteiten met Laarbeek Actief, kijk dan op Facebook en meld je aan!

Afbeelding