Afbeelding
Foto: Joost Duppen

"Soms is wachten beter"

Damwand geplaatst voor zes duurzame patiowoningen

Tekst: Dieuwke Kommerij
Foto's: Joost Duppen

Beek en Donk – Wethouder Tonny Meulensteen verrichtte afgelopen maandag de starthandeling van de bouw van zes patiowoningen op Eiland Rietland aan de Ruijterweg in Beek en Donk. Hij maakte een begin met het in de grond slaan van de damwand. "Dit wooneiland zorgt straks voor een markant entree van de Beekse Akkers", aldus de wethouder.

"Onder die vijver gebeurt wéér iets"
Drieke van den Hurk (van den Hurk Makelaars) is enthousiast over Eiland Rietland. "Het is een heel gaaf project met zes kavels bij elkaar. Alles is gelijkvloers en voordat de damwand geplaatst wordt, zijn alle woningen al verkocht. Bovendien zijn ze nu allemaal gasloos." Ron Cornelissen en Hugo Geerlings van Hendriks Coppelmans uit Uden zijn daar ook erg over te spreken. Het project liep vertraging op door bezwaren, maar dit heeft als voordeel gehad dat de woningen nu gasloos opgeleverd worden. De verwachting is dat dit in maart 2020 gebeurt. "Soms is wachten beter", lichten de mannen toe. "Nu worden de woningen dus gasloos en daarmee van deze tijd. En onder die vijver gebeurt wéér iets, omdat we gaan werken met bodemwarmte met bronnen die op 80-90 meter diep liggen."

Toekomstige bewoners aan het woord
Ondanks de kou zijn alle nieuwe bewoners en overige betrokkenen aanwezig bij de starthandeling van dit project. Joshy Gevers zette samen met zijn partner Tijmen de Boer, als eerste kopers, hun handtekeningen onder het koopcontract. "Ik denk aan de toekomst en ik denk dat een bungalow ideaal is", vertelt Joshy. "En we hebben de taken al verdeeld. Tijmen doet de binnenboel en ik doe de tuin. Ik weet alleen nog niet waar later dan de mogelijke overkapping bij hoort. Bij binnen of buiten", lacht Joshy. Hun nieuwe buren zijn er ook: Maria (70) en Theo Sterken (71) uit Aarle-Rixtel. "Wij zijn nu op een leeftijd om deze stap bewust te zetten", vertelt Maria. "We zitten in een veel te groot huis met zijn tweeën en nu kwam deze gelegenheid voorbij om kleinschalig en veilig te gaan wonen. Nu nog ons huis aan de Termeerstraat verkopen."

Meer informatie over dit project is ook te vinden op de site: eilandrietland.nl

Wethouder Tonny Meulensteen geeft het startsein met het plaatsen van de damwanden. Op de voorgrond Winny Hoffmann van de Hoffmann Groep uit Beek en Donk